Черновецький хоче заборонити маршрутки в Києві



Київська влада поступово витіснятиме з Києва приватних перевізників, оскільки вони не забезпечують пасажирам сервіс належного рівня.

Про це заявив міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

"Найближчим часом ми заборонимо приватним перевізникам з'являтися у місті і поступово будемо витісняти їх з Києва. Я особисто поважаю роботу тих, хто працює на приватних транспортних засобах, але вони не забезпечують киянам відповідного сервісу", - сказав мер.

За словами Черновецького, КМДА продовжує працювати над розвитком зручного комунального пасажирського транспорту в столиці.

Зокрема до кінця 2011 року міська влада планує  збільшить кількість рухомого складу автобусів з 490 одиниць до 650 та тролейбусів з 435 до 520 одиниць. Окрім того, до 2012 року планується оновити трамвайний парк на 111 одиниць.

Мер столиці також зазначив, що місто постійно закуповує дорогий і якісний рухомий склад комунального громадського транспорту.

"Ми постійно закуповуємо дороговартісний якісний рухомий склад комунального громадського транспорту. У цьому ми досягли кращого результату, ніж за усі 10 років попередньої влади. Кияни уже зараз можуть оцінити новий комунальний транспорт, який зараз курсує на дорогах міста. Це комфортабельні автобуси та тролейбуси", - сказав Черновецький.

За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, днями комунальне підприємство "Київпастранс" згідно з існуючими домовленостями отримало 8 нових автобусів великої місткості. До кінця тижня до підприємства надійдуть ще 8.

"Найближчими днями ми підпишемо угоду на придбання 80-ти 15-метрових автобусів. Проте ми не лише підвищуємо якість комунального громадського транспорту, але й ставимо жорсткіші вимоги до приватних перевізників", - сказав Басс.

Він також додав, що вже розроблені нові умови конкурсу на визначення перевізників на міських маршрутах, який витіснить маршрутки з центру міста.

"Тут курсуватимуть лише автобуси великої місткості. А для забезпечення нормального курсування автобусів та тролейбусів на дорогах міста наразі виділяються окремі смуги для громадського транспорту", - зазначив заступник мера.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ