Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48bbfcf64680c/
Українська правда
Київ

Міська влада розправилася з кіоском з "отруйною" шаурмою

01.09.2008  17:32

Кіоск з продажу шаурми на вул. Кіото поблизу станції метро "Лісова", внаслідок неякісної продукції якого понад 20 осіб отримали кишкові захворювання, демонтовано, а на його власників накладено штраф.

Як повідомила головний державний санітарний лікар Києва Ірина Козлова, торгівлю шаумою в даному кіоску було заборонено ще 15 серпня цього року внаслідок планової перевірки, але власник МАФу проігнорував відповідну постанову.

У результаті виник спалах групового кишкового захворювання сальмонельозом 21 особи, які купували шаурму у даному кіоску, повідомляє пресс-служба КМДА

Причиною виникнення спалаху, як свідчать результати епідеміологічного розслідування, стала недоброякісна сировина, порушення технології приготування та антисанітарні умови виготовлення продукції.  

"Ми закликаємо киян не купувати шаурму, хот-доги та іншу продукцію у МАФах. За липень-серпень цього року під час рейдів санепідемслужби міста обстежено 710 МАФів, з яких майже половина не мають ніяких узгоджень з держсанепідемслужбою і на яких виявлено ряд грубих порушень санітарного законодавства", - повідомила Козлова. 

За її словами, про результати перевірки поінформовані голови районних адміністрацій Києва, на порушників накладено штрафи, тимчасово призупинена робота близько ста об'єктів. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.