Кияни не хочуть зменшення кількості районів Києва


Більшість жителів столиці проти зменшення кількості адміністративних районів Києва.

Про це повідомляє компанія GfK Ukraine, що дослідила думку мешканців Києва щодо планів міської влади зменшити кількість адміністративних районів.

На думку більшості киян (76%), кількість адміністративних районів Києва слід залишити таким, яким воно є на даний момент (наразі Київ поділено на 10 адміністративних районів).

79% жінок та 72% чоловіків висловилися за те, щоб кількість районів залишилася без змін.

Лише 5% мешканців столиці відповіли, що міська влада має скоротити кількість районів у Києві.

Одночасно 9% опитаних вважають, що кількість адміністративних районів потрібно збільшити. 10% респондентів не змогли відповісти на поставлене запитання.

За скорочення кількості адміністративних районів у Києві активніше за інших виступають кияни у віці 35-54 років: на думку 8% опитаних цієї вікової групи, міська влада Києва має скоротити кількість районів у столиці, тоді як лише 3% опитаних у вікових групах 18-34 років та 55+ підтримують цю ідею.

Одночасно кияни у віці 18-34 років активніше за представників інших вікових груп висловлюються за збільшення кількості адміністративних районів Києва: 13% респондентів у цьому віці обрали цей варіант відповіді проти 7% серед вікових груп 35-54 років та 55+.

Загальна вибірка опитування складає 400 респондентів. Максимально можлива статистична похибка - 5%.

Опитування проводилося протягом з 30-31 серпня 2008 року в м. Київ методом телефонного інтерв'ю.

Як відомо, раніше мер Києва Леонід Черновецький заявляв, що має намір ініціювати в Київській міській раді розгляд питання про скорочення кількості районів у столиці.

"Я залишаюся на позиціях, що в місті занадто багато районів і багато начальників", - сказав тоді мер.

На передодні засідання Київради 28 серпня у Блоці Кличка висловили припущення, що промерська більшість з голосу спробує ініціювати скорочення кількості районів столиці, що спотворює волевиявлення киян.

"Адміністративні зміни у районних радах не можуть бути спонтанними. Зухвалі наміри промерської більшості позбавляють мешканців столиці права самостійно обирати своїх представників", - заявляли у Блоці.

Згодом Черновецький повідомив, що зменшення адміністративних районів у столиці буде прийнято київською владою після з'ясування думки киян з цього приводу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ