Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48b6853e26c6b/
Українська правда
Київ

У Черновецького знову вимоги до маршрутчиків

28.08.2008  14:00


Профільні управління КМДА розробили умови організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування у місті Києві.

Ці умови планується затвердити на одній з найближчих сесій Київради, повідомляє прес-служба КМДА

"Нові вимоги до перевізників на міських маршрутах мають на меті забезпечити, в першу чергу, комфортність та безпеку пересування пасажирів громадським транспортом", - сказав заступник мера Денис Басс.

Зокрема, за його словами, умови конкурсу вимагають, щоб транспортні засоби на міських маршрутах мали не менше 21 місця для сидіння та двох автоматичних дверей для виходу пасажирів, екологічні норми двигунів мають бути не нижчими за "Євро-2", а самі транспортні засоби можуть мати вік не більше п'яти років.

Перевізники зобов'язані також інтегруватися в системи автоматизованого диспетчерського управління пасажирським автомобільним транспортом і безготівкового розрахунку за допомогою електронних платіжних засобів.

Також передбачено забезпечити на маршрутах рух транспорту, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Транспортні засоби мають бути оснащені відповідними логотипами підприємств, а водії - забезпечені форменим одягом.

У центральній частині міста перевезення будуть здійснюватися автобусами великої та надвеликої місткості з низьким рівнем підлоги для пересування людей з вадами руху.  

Водії повинні бути застрахованими і мати відкриту категорію "D". Окрім того, під час руху водіям буде заборонено розмовляти з пасажирами або по мобільному телефону, вживати їжу, пити чи палити, а також приймати оплату проїзду. Натомість обов'язковою буде видача талонів на проїзд під час зупинки, а саму зупинку можна буде здійснювати лише у визначених маршрутом місцях.  

До проведення конкурсу на автобусному маршруті ГУ транспорту визначить місця для зупинок з урахуванням пасажиропропускної спроможності зупинки в залежності від кількості транспортних засобів, що одночасно можуть здійснювати посадку/висадку пасажирів на зупинці.

У разі, якщо пропускна спроможність існуючої зупинки не відповідає правилам розміщення та обладнання зупинок міського транспорту, необхідно провести роботи з розширення зупинки або будівництва та облаштування нової.  

"Перевага у конкурсі віддаватиметься в першу чергу тим перевізникам, транспортні засоби яких оснащені кондиціонерами, камерами відеоспостереження і новітніми навігаційними системами спостереження та зв'язку", - розповів Басс.

Крім того, за його словами, привілеї матимуть ті транспортні засоби, які працюють на альтернативному паливі або оснащені засобами для зменшення токсичних викидів.

"Враховуватиметься і рівень запропонованих тарифів", - зазначив заступник мера.
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.