Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48b3fabf96442/
Українська правда
Київ

Влада приховує необхідність відселення ще 600 дачників з "Русанівських садів"?

26.08.2008  15:44

Власники дач на Русанівських і Воскресенських садах звинувачують Київську міську державну адміністрацію в приховуванні необхідності відселення ще 600 дачників із санітарної зони Подільско-Воскресенського мосту, крім відселення 288 дач, які попадають безпосередньо в зону будівництва мосту.

Про це журналістів повідомив секретар правління об`єднання садових товариств "Русанівські сади" Наталя Доценко, пише Київ.proUA.com з посиланням на  "Українські Новини".

"Ми довідалися, що такі санітарні зони становлять не менш 100 метрів з кожної сторони (мосту), а це ще 600 ділянок", - сказала Доценко.

За її словами, комунальна корпорація "Київавтодор" у липні провела зустріч із дачниками, які не згодні на відселення у зв`язку із залученням їхніх ділянок у зону будівництва мосту. Вона сказала, що таких дачників 130 з 288.

На цій же зустрічі, за її словами, комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва", що входить в "Київавтодор", повідомило дачників про необхідність існування санітарної зони уздовж мосту. Однак, як відзначає Доценко, підприємство повідомило, що точна кількість ділянок, які потраплять у межі цих зон, і компенсації їхнім власникам будуть визначатися тільки після введення мосту в експлуатацію.

Дачники вважають, що на той момент ринкова вартість їхніх ділянок стане мінімальною через близькість мосту.

Крім того, Доценко повідомила, що дачники чиї ділянки розташовані в можливих санітарних зонах мосту не попереджені офіційно про майбутнє відселення.

Також вона заявила, що проблеми відселення дачників, незважаючи на заяви влади Києва про їхнє рішення, тільки загострюються.

На її думку, влада Києва на Русановських садах відпрацьовує схему відчуження приватної власності з метою звільнення землі для подальшої комерційної забудови.

У зв`язку із цим, дачники закликають Київміськадміністрацію розробити техніко-економічне обґрунтування будівництва мосту в обхід Русанівських садів.

За словами Доценко, у випадку поновлення будівництва мосту на ділянці над садами, дачники готові здійснювати фізичну протидію цьому процесу.

Як відомо, що Київська міська рада вирішила компенсувати дачникам Русанівських і Воскресенських садів, які не оформили права власності на земельні ділянки, що попадають під знос через будівництво Подільського мосту, вартість їхніх ділянок і майна.
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.