Єхануров подивиться на польоти над Майданом, хоч Ющенко і не в захваті від цього


Міністр оборони України Юрій Єхануров заявляє, що літаки військової авіації візьмуть участь у параді військ на День Незалежності і пролетять над Києвом.

На цьому наголосив Єхануров у среду під час робочої поїздки до Севастополя, повідомляє УНІАН.

"На сьогодні Міноборони вирішує деякі технічні питання щодо цього", - сказав міністр.

Він також повідомив, що в середу літаки та гелікоптери, які братимуть участь у параді, здійснили тренувальний політ над Києвом.

Як відомо, під час підготовки параду у Києві представники столичної міськдержадміністрації і Міноборони обговорювали питання прольоту авіатехніки, однак КМДА не підтримувала цю пропозицію оборонного відомства і погодила військовий парад без прольоту літаків.

20 серпня президент Віктор Ющенко підписав Указ "Про забезпечення безпеки громадян під час проведення параду військ на честь 17-ї річниці незалежності України".

Згідно з документом, глава держави доручив Міноборони за участю КМДА вжити вичерпних заходів щодо безумовного забезпечення безпеки громадян під час проведення у Києві параду військ, підготовки до нього, зокрема практичних тренувань у районі його проведення, в тому числі під час прольотів 30 одиниць літальних апаратів ЗСУ.

Також президент постановив заборонити демонстрацію технічних можливостей літальних апаратів під час підготовки (тренувань) та проведення параду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ