Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48abedcf745ae/
Українська правда
Київ

У Черновецького визначилися, де будуть смуги для громадського транспорту

20.08.2008  13:11


Фото www.kievavtodor.net.ua
КП "Київпастранс" визначило перелік вулиць, на яких першочергово буде виділено окремі смуги для руху громадського транспорту.

Про це повідомив перший заступник заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.  

За його словами, підприємство провело роботу щодо вивчення можливості запровадження окремих смуг руху громадського транспорту на 60 вулицях міста: Васильківській, Ревуцького, Бальзака, Героїв Сталінграду, Довженка, Великій Кільцевій дорозі, Столичному та Харківському шосе, проспектах Миру, Науки, Перемоги тощо.

"Проаналізувавши транспортну ситуацію на запропонованих дорогах, ми створили перелік з 23 вулиць, де першочергово можна виділити окремі смуги для руху громадського транспорту. Орієнтовна вартість цих робіт становить 785 тис. грн", - сказав Басс.

Він також додав, що виділення таких смуг дасть можливість стабілізувати та пришвидшити роботу громадського транспорту, а також скоротити час очікування пасажирів на зупинках.

За словами заступника мера, під час реалізації цього проекту буде також враховано можливість будівництва відкритих "кишень" для заїзду громадського транспорту, а також паркінгів та відкритих автостоянок поза межами проїзної частини цих вулиць.

На решті 37 вулицях з меншою активністю пасажирського транспорту проект буде реалізовано у другу чергу.  

"Впроваджуючи окремі смуги для руху громадського транспорту на вулицях Саксаганського, Жилянській, Горького та Червоноармійській, ми зіткнулися з проблемою припаркованих на цих смугах автівок, що нівелює ефект від нововведення. Тому наразі ми розглядаємо можливість будівництва паркінгів та відкритих стоянок поблизу місць концентрації несанкціоновано припаркованих автомобілів", - сказав Басс.

А тим часом, за його словами, на дорогах працюють евакуатори, які прибирають припарковані на проїжджій частині автомобілі. 

Крім того Басс нагадав, що наразі в столиці облаштовано 24 відкритих "кишені". 4  - на пр. Перова, 4 - на пр. Ватутіна, 3 - на пр. Перемоги, 4 - на вул. Протасів яр, 3 - на пр. Возз'єднання, 4 - на бульв. Чоколівський та 2 - на вул. Урицького. 

За словами заступника голови КМДА, першочергово будуть виконані роботи з влаштування 14 "кишень" на зупинках громадського транспорту.

Зокрема за адресами: Пр. 50-річчя Жовтня (зупинки "Героїв Космосу", "Гната Юри" та "на вимогу"); вул. Борщагівська (зуп. "Індустріальна"); Московський пр-т (зуп. біля заводу "Маяк"); бульв. Дружби народів (зуп. "вул. Стругинського").

А також на вул. Братиславська (зупинки "Ринок Лісовий", "Медучилище", "Вул. Малишка", "Вул. Бойченка", "Школа міліції" та в напрямку Лісового пр-ту); Пр-т Комарова (зуп. "НАУ"); Пр-т Бажана (зуп. "Вул. Гришка").

Як відомо, раніше мер Києва Леонід Черновецький підписав розпорядження про окремі заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху та транспортного обслуговування населення в Києві.

Розпорядженням передбачено вивчити можливість виділення окремих смуг для громадського транспорту на певних вулицях міста, будівництва "кишень" на зупинках громадського транспорту та розширення проїжджої частини на перехрестях для здійснення поворотів автомобілів
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.