Шевченківська РДА оскаржить в суді стягнення боргу


Шевченківська райдержадміністрація подала касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.

Районна влада має намір оскаржити рішення Київського апеляційного господарчого суду від 31.07.2008 у справі за позовом Комунальної науково-дослідної установи "Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста".

Справа стосувалася стягнення боргу з Шевченківської райдержадміністрації за договором про створення науково-технічної інформації (розробка проекту: "Реформування управління житлово-комунальним господарством Шевченківського району").

Позивач переконаний, що в процесі вдосконалення ЖКГ Шевченківського району було використано окремі ідеї вищезгаданої праці.

Шевченківська адміністрація відзначає, що районна концепція пройшла тривалий та складний шлях створення і стала одним з ключових пунктів фундаментальної "Програми стратегічного розвитку Шевченківського району на 2007-2012 рр.".

"При її розробці фахівці райдержадміністрації спирались на успішний досвід розвинутих європейських країн, враховуючи при цьому особливу роль Шевченківського району в життєдіяльності української столиці", говориться в повідомленні прес-служби Шевченківської РДА.

Комунальна науково-дослідна установа "Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста" наполягає на стягненні коштів з Шевченківської РДА в розмірі 100 тисяч гривень.  

Адміністрація стверджує, що в бюджеті району у 2004 р. кошти на це передбачені не були, адже не було змоги обговорити це питання сесійно на минулому скликанні райради.

"Таким чином, подібна вимога призведе до порушення бюджетного балансу та унеможливить виконання деяких планових програм та заходів. Це, в першу чергу, негативно позначиться на соціальному добробуті громади Шевченківського району", говориться в повідомленні прес-служби Шевченківської РДА.

На сьогодні районна влада наполягає на визнанні недійсною угоди про розробку проекту "Реформування управління житлово-комунальним господарством Шевченківського району", яку було укладено без будь-яких правових підстав.

Як відомо, з 1 березня 2007 року в Шевченківському районі відповідно до рішення, прийнятого на пленарному засіданні райради, було розпочато втілення в життя багатоетапної Концепції вдосконалення діяльності житлово-комунального господарства.

Основною метою проекту районна влада визначила комплексну модернізацію галузі шляхом реформування існуючої системи ЖКГ, а також адаптацію комунальних служб до роботи в умовах ринкових відносин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ