Київська влада хвалиться, що безробітних у столиці менше навіть, ніж в ЄС


У Києві рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці, значно нижчий не лише у порівнянні з регіонами України, але й нижчий показників Євросоюзу, повідомляє прес-служба КМДА.

Крім того, у I кварталі 2008 року в столиці кількість безробітних склала 3,0%, тоді як за аналогічний період минулого року - 3,3%. Середній показник по Євросоюзу склав 7,0%, зазначає вона з посиланням на інформацію Головного управління праці та зайнятості.

"З початку поточного року в Києві створено 51 тисячу робочих місць, а це означає, що річне завдання зі створення робочих місць, визначених урядом, виконано на 83,6%", - сказано в повідомленні.

При цьому темпи росту реальної заробітної плати, наприклад, за червень складають 107,7% до попереднього року ,додається у ньому.

"Київ характеризується найвищим серед регіонів України рівнем зайнятості населення і на 5,1% більший, ніж в середньому по країні. На одну особу, яка шукає роботу та звернулась до центру зайнятості припадає 8 вакансій", - кажуть у КМДА.

За інформацією міськдержадміністрації, у січні-липні цього року були працевлаштовані 21,2 тисячі осіб, профпідготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації пройшли майже 4,4 тисячі безробітних. До оплачуваних громадських робіт залучено 6 тисяч працівників.

"Столиця посідає перше місце серед інших регіонів держави за рівнем працевлаштування населення - 72,8% та організації професійного навчання - 45%, коли по Україні 41% та 13,5% відповідно. Кількість працюючих на великих та середніх підприємствах постійно збільшується і складає 1178,5 тисяч осіб або 10,3% від загальної кількості по Україні", - йдеться у повідомленні КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ