Київ знайшов спосіб швидше й ефективніше ремонтувати дороги



Фото прес-служби КМДА (www.kmv.gov.ua)

Комунальна корпорація "Київавтодор" придбала машини MAGNUM фірми "Crafko", які ремонтують дороги за пневмоструменевою технологією з мінімальними затратами матеріалів, часу та енергії.

З новою технікою, закупленою за дорученням Київського міського голови Леоніда Черновецького для швидкого та ефективного ремонту вибоїн на дорогах, ознайомився перший заступник голови КМДА Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"Цього року ми запланували в міському бюджеті близько 170 млн. грн. на поточний та капітальний ремонти доріг. Обсяги робіт дуже великі, тому працюємо і вдень, і вночі. У зв'язку з цим ми прийняли рішення придбати спеціальну техніку, яка дозволяє без катків, відбійних молотів та значних обмежень руху транспорту повністю здійснювати ремонт вибоїн на дорогах", - сказав Басс.

Фото прес-служби КМДА (www.kmv.gov.ua)

"Після того як така машина закінчує роботу, рух транспорту можна відновлювати уже через 15 хв. Ця техніка замінює майже 8 працівників. Більше того, такий ремонт втричі дешевший за звичайний, при якому працює велика кількість техніки, яка в кілька разів за вартістю перевищує всього лиш один такий пристрій", - підкреслив Басс. 

Ремонт з допомогою машин MAGNUM можна виконувати практично щосезону, адже ця техніка працює в діапазоні температур від -5 до +35 градусів Цельсія, окрім того, такому ремонту не страшний і дощ. Термін служби відремонтованих ділянок складає 2-3 роки. 

"Уже 2 таких машини працює у місті, до кінця року ми придбаємо ще 10 аналогічних машин. Загалом цього року ми придбаємо 65 одиниць різної нової техніки. Наразі ми уже змінили 150 машин "Київавтодору", адже освоїти виділені на ремонт доріг кошти можна лише при умові використання якісної техніки", - розповів Басс.

За технологією машини MAGNUM до кінця року планується відремонтувати дрібним поточним ремонтом близько 20 тис. кв. м. покриття вулиць Києва.

Загалом цього року буде відремонтовано рекордну кількість доріг у місті.

Яку зазначає прес-служба КМДА, у столиці вперше за 10 років виконано норматив з річного ремонту доріг - щоб досягнути такого результату та надолужити згаяне за минулі роки, цього року виконується дворічний норматив з ремонту доріг.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ