Кільчицька доводитиме в суді, що Турчинов причетний до незаконної забудови



Ірена Кільчицька оскаржуватиме рішення Печерського районного суду Києва, яке визнає недостовірною інформацію про причетність першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова до незаконної забудови на Пейзажній Алеї.

Про це Кільчицька повідомила в четвер муніципальній газеті "Хрещатик".

Видання нагадує, що відповідна інформація про причетність Турчинова до забудови на Пейзажній Алеї була поширена на телеканалі "Київ" 8 квітня.

"Я жодним чином не буду спростовувати повністю правдиву та достовірну інформацію, оскільки мої заяви не мали жодного відношення до ходу виборчої кампанії, а були спрямовані виключно на боротьбу з незаконними забудовниками історичного центру столиці", - сказала Кільчицька.

"Будівництво на Пейзажній алеї через своїх родичів лобіював саме Олександр Турчинов. Ми звернемося до Апеляційного суду та доведемо незаконність ухваленого судового рішення. Олександр Турчинов не зможе заховатися за своєю високою посадою від відповідальності перед киянами", - наголосила Кільчицька.

Як відомо, минулого тижня Печерський райсуд Києва зобов'язав мера столиці Леоніда Черновецького та Кільчицьку спростувати недостовірну інформацію, систематично розповсюджувану ними під час останньої виборчої кампанії в Києві, про причетність Турчинова до забудови на Пейзажній алеї.

15 травня Окружний адміністративний суд Києва не спростував інформацію про причетність Турчинова до будівництва на Пейзажній алеї і не знайшов порушень у заявах Кільчицької на цю тему.

Раніше, 23 квітня Окружний адмінсуд Києва, розглянувши позов, поданий Турчиновим, підтвердив, що кандидат у мери Києва від БЮТ не має стосунку до скандального будівництва.

Заступник мера Києва Кільчицька заявила тоді про нібито існування доказів того, що скандальну незаконну забудову на Пейзажній алеї ініціювали структури, засновниками яких є Турчинов і його дружина Ганна Турчинова.

За матеріалами "Хрещатика" та Ліга.net

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ