У КМДА заспокоюють, що з Південним мостом усе добре


Технічний стан Південного мосту не викликає тривоги у фахівців.

Про це повідомляє прес-служба КМДА із посиланням на повідомлення КК "Київавтодор".

За повідомленням, про це свідчить постійний моніторинг стану мосту, який здійснює комунальне підприємство з ремонту і утримання мостів і шляхів Києва "Київавтошляхміст".

Періодичні огляди споруди виконуються підприємством щомісяця, сказано в повідомленні.

Останнє комплексне обстеження мостового переходу, за інформацією КК "Київавтодор", виконувалось у 2003 році спеціалізованою проектною організацією АТЗТ "Київсоюзшляхпроект".

"Згідно з висновками проведених обстежень, стан споруди кваліфіковано як працездатний, що не потребує обмежень руху. Наступне спеціальне обстеження планується виконати у 2010 році", - сказано в повідомленні.

"Крім того, за висновками спеціальних обстежень на Південному мостовому переході, з 2003 р. тут постійно виконуються роботи із заміни конструктивних шарів мостового полотна та гідроізоляції", - додається у ньому й перераховується:

- Зокрема, у 2007 році проведено заміну мостового полотна у прольоті №8 та №6 площею 8,6 тис. м2; у прольоті №5 загальною площею 4,1 тис. м2 та на ортотропній плиті площею 400 м2.

- У 2008 році проведено ремонтні роботи по заміні мостового полотна у прольоті №1 площею 4,6 тис. м2 та на ортотропній плиті площею 500 м2; здійснено ремонт опори №26.

- До кінця поточного року будуть виконані роботи по заміні мостового полотна у прольоті №7 площею 4,4 тис. м2, на ортотропній плиті площею 2,1 тис. м2, роботи по заміні асфальтобетонного покриття площею 2,7 тис.м2 та влаштування поверхневої обробки покриття у прольотах №2 та №4 низової естакади площею 9,5 тис. м2.

Окрім зазначеного, цього річ розпочнуться роботи з реалізації робочого проекту капітального ремонту канатів вантів Південного мосту, зазначається у повідомленні.

Як відомо, раніше у ЗМІ з'явилась інформація щодо того, що через видобування піску заводом ім. Ковальської поблизу Південного мосту, цей міст може зруйнуватися.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ