У Києві обіцяють реконструювати усі школи "за 40" і відкрити оновлені парки



Фото з uk.wikipedia.org

Київський міський голова Леонід Черновецький прийняв спеціальну програму з реконструкції усіх шкіл, яким понад 40 років.

Як повідомляє прес-служба КМДА, усі школи буде обладнано найсучаснішою технікою -електронними дошками, комп'ютерними класами, новими системами вентиляції.

До 1 вересня у Києві відкриють 4 школи - зокрема, у Святошинському, Солом'янському та Подільському районах; а також 4 дитячі садки - у Деснянському, Дарницькому та Оболонському районах, і педагогічний коледж Київського педуніверситету ім. Б. Грінченка.

"Внаслідок зростання цін на будматеріали такі школи доволі дорого обходяться міському бюджету. Але соціальний ефект це виправдовує, адже кожен з таких об'єктів обслуговуватиме щонайменше 800 дітей, які підуть у найсучасніші класи та спортивні зали", - розповів перший заступник голови КМДА Денис Басс.

"Ми також плануємо реконструювати всі шкільні стадіони, адже вони користуються популярністю не лише серед школярів, але й жителів прилеглих будинків. Це соціально важлива програма і ми будемо її фінансувати у повному обсязі", - додав Басс.

За його словам, у Солом'янському районі до 1 вересня відкриють 2 школи: одна з них - школа № 115, побудована ще у 1936 році. "Минулого року ми виконали першу чергу реконструкції, цього року вводимо в експлуатацію абсолютно новий, прибудований до школи басейн, який обслуговуватиме 10 розташованих поряд шкіл, а у вечірній час працюватиме для дорослих мешканців району", - розповів Басс.

Крім того, до 1 вересня для юних мешканців Солом'янського району буде відкрито повністю реконструйовану Дитячу музичну школу №14 ім. Д. Кабалевського.

Також, за словами Басса, цього року розпочинається реконструкція Палацу дитячої та юнацької творчості, зараз розробляється проект реконструкції.

"Ми плануємо розширити будівлю, щоб вона приймала до 7 тис. дітей, тут дуже багато секцій, колектив викладачів налічує понад 200 осіб. Ми збудуємо найсучасніший палац з усім обладнанням для спеціальних класів", - зазначив перший заступник голови КМДА.

Крім того, за словами Басса, зараз відбувається реконструкція парку "Відрадний", який буде відкрито у жовтні цього року.

"Загальна плаща парку понад 15 гектарів. Тут буде повністю оновлене освітлення, вимощено майже 14 тисяч кв. м. доріжок, встановлено систему поливання, розташовано близько сотні лав, побудовано туалети. Також у парку з'являться нові містки, альтанки, фонтани, спортивний і дитячий майданчики", - сказав він.

"Наступного року ми плануємо збудувати тут ще й каскад фонтанів та човнову станцію",  - додав Басс.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ