Влада закликає не купувати "кури-гриль" і "шаурму" з рук



Фото з www.dozor.in.ua/

Міська влада знову закликає киян та гостей столиці утримуватись від придбання будь-яких продуктів харчування на "стихійних" ринках.

Як повідомляє прес-служба КМДА, з початку серпня поточного року санепідемслужба міста обстежила 81 торговельну точку з реалізації курей-гриль та шаурми.

З них 41 точка функціонувала без дозвільних документів та з порушеннями санітарних вимог, повідомила головний лікар Київської міської санітарно-епідеміологічної служби Ірина Козлова.

За її інформацією, до адміністративної відповідальності притягнуто 36 осіб за порушення санітарного законодавства; тимчасово призупинено експлуатацію 41 малої архітектурної форми; на 4-х об'єктах скорочено асортимент продукції.

Крім того, до порушників застосовано фінансові санкції, а також вилучено з продажу 187 кілограмів небезпечної для здоров'я киян продукції.

"Недобросовісні підприємці виготовляють та продають продукцію в автопричепах з порушенням вимог санітарного законодавства: неякісне прибирання або взагалі його відсутність, брудне обладнання, без необхідних документів на продукцію, які б свідчили про їхню якість та безпеку для споживача", - сказано в повідомленні.

"Крім того, до роботи допускають осіб, що не пройшли медичного обстеження. Така діяльність вважається "стихійною", несанкціонованою торгівлею", - додається у ньому.

За виявленими фактами незаконної торгівлі у 2008 році фахівцями санепідемстанції адресовано 43 листи районним держадміністраціям, 22 листи районним відділам Головного управління МВС України в місті Києві та передано 5 справ до прокуратури.

Міська влада вкотре звертається до киян та гостей столиці утримуватись від придбання будь-яких продуктів харчування на "стихійних" ринках, поблизу проїжджої частини, біля метрополітену, неподалік кінцевих станцій громадського транспорту.

"Не купуйте продуктові товари "з рук" без відповідних дозволів та сертифікатів, які засвідчують якість та безпеку", - закликають у КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ