Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/48a18b9ee37b8/
Українська правда
Київ

Центром Києва пронесуться "справжні махновці" з тачанкою й кулеметом

12.08.2008  16:09

У середу, 13 серпня, об 11:00 мистецьке об'єднання "Остання Барикада" проведе презентацію програми музично-літературного андеґраундового фестивалю "День Незалежності з Махном".

Цей фестиваль відбудеться 23-24 серпня в м. Гуляйполе (Запорізька область), повідомляється на сайті "Останньої барикади".

Однак 13 серпня у Києві - просто неба біля "Українського Дому" (вул.Хрещатик, 2) - його презентують Олесь Доній, Світлана Поваляєва, Артем Полежака та Лірник Сашко.

У ході презентації вони збираються використати такий "реквізит": тачанка, коні, кулемет, чорні прапори і майже справжні махновці.

О 10:45 у середу відбудеться "урочистий виїзд Махновської тачанки зі секретного скверу біля театру Франка".

Об 11:00 - прибуття екіпажу на Європейську площу і підготовка до "захоплення" інформаційної агенції УНІАН.

З 11:01 до 11:22 організатори обіцяють власне "ексклюзивний 21-хвилинний літературно-клінічний перформанс "Взяття УНІАНу".

Учасниками його будуть: організатор фесту, політолог, депутат Верховної Ради від "НУ-НС" ("Народна самооборона") Олесь Доній; казкар Лірник Сашко; письменниця Світлана Поваляєва та письменник-слемер "просто Полежака".

Об 11:30 вони планують дати "переможну прес-конференцію" зі "взятого" УНІАНу.

"Сподіваємося, що Ви, з усього наведеного вище, зможете дізнатися про ідею фестивалю, цьогорічний склад учасників, а також подробиці найобезбашеніших в країні карнавально-розважальних акцій та конкурсів", - йдеться у прес-релізі мистецького об'єднання.

Серед цих акцій - "Махновські читання", "Літературний аукціон", "Бардівська ватра", "Гонки на тачанках", "Томатний лідер нації", "Хата-читальня лірника Сашка", "Махновський слем", "Поетичний боді-арт", кіно покази фільмів про Махна "і ще купа іншого креативу".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.