Київська влада звернула увагу на наркоманів


Одне з головних завдань столичної влади у сфері захисту підлітків та молоді від алкогольної та наркотичної залежності - забезпечити доступність не лише медичної, а й психологічної та соціальної реабілітації для неповнолітніх з наркологічними розладами.

Про це заявив заступник мера Віталій Журавський, повідомляє пресс-служба КМДА.  

"На превеликий жаль, у столиці понад 70% осіб, що вживають наркотичні речовини - це люди від 18 до 35 років", - сказав Журавський.

За його словами, молоді, що має проблеми з наркотиками, надається медична допомога - основними медичними закладами для наркологічних хворих є Київська міська наркологічна клінічна лікарня "Соціотерапія", діагностико-детоксикаційна клініка "Крок", лікувально-реабілітаційна клініка "Віта",  стаціонарна терапевтична спільнота "Маріїна школа". 

"Наявних наркологічних медичних підрозділів у столиці достатньо для безкоштовної, безвідмовної допомоги всім бажаючим наркозалежним особам. Сьогодні важливим питанням є проведення не медичної, а реабілітаційної роботи", - сказав Журавський. 

Він підкреслив, що в основному наркозалежні потребують не  медичної, а психологічної та соціальної реабілітації у відповідних стаціонарних та амбулаторних реабілітаційних центрах. Для позитивних результатів необхідно, щоб кожний хворий неповнолітній, після проходження медикаментозного лікування пройшов психосоціальну реабілітацію. 

Для цього наркологічною службою Києва спільно з Соціальною службою для молоді створені та працюють інформаційні консультативні соціально-наркологічні приймальні, відкриті на лівому та правому березі за адресами: вул. Новодарницька, 26 (тел. 566-93-52) та вул. Довженка, 4 (тел. 456-11-28).

Після обстеження клієнтові пропонуються варіанти лікування та реабілітації. 

"Спеціалісти соціальних служб  надають комплексну допомогу алко- та наркозалежним, проводять реабілітацію в умовах цілодобового те денного стаціонару, здійснюють соціальний супровід людей, які живуть з ВІЛ/СНІД. Ми маємо захистити молодь від алкогольної та наркотичної залежності - від цього залежить наше майбутнє", - підкреслив Журавський.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ