Київська влада відновить сезонний тариф на опалення



Київська міська державна адміністрація відновила намір увести сезонний тариф на послуги централізованого опалення для населення.

Про це заявив начальник Головного управління цінової політики Київміськадміністрації Василь Яструбинський, повідомляють "Українські Новини".

"Дотепер немає методики формування двоставочного тарифу, у зв'язку з цим ми змушені повернутися до сезонного", - сказав Яструбинський.

У зв'язку із цим управління розробило проект розпорядження КМДА про перехід на сезонні тарифи за опалення з вересня.

"Установити, що починаючи з 01.09.2008 року, нарахування населенню послуг з опалення (при відсутності будинкових коштів обліку теплової енергії на опалення) припиняється і відновляється в опалювальний сезон...", - сказано у проекті.

Таким чином, проект припускає, що чинний тариф на опалення 1,6 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі приміщення на місяць втрачає чинність із вересня, а буде становити 3,2 гривні за 1 кв. м в опалювальний сезон.

Сезонний тариф на опалення буде застосовуватися з початку опалювального сезону пропорційно кількості днів у жовтні, які в цей сезон зараховуються, наприкінці сезону - пропорційно кількості днів у квітні.

Початок опалювального сезону визначається розпорядженням Київміськадміністрації.

Як відомо, раніше КМДА скасувала введення сезонного тарифу на опалення із серпня 2007 року, мотивувавши тим, що Міністерство житлово-комунального господарства повинне розробити методику формування двоставочних тарифів на опалення і на гарячу воду.

Одержавши цю методику, Київміськадміністрація мала намір розрахувати й увести двоставочні тарифи на опалення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ