Тимошенко будуть мучити газом



Компанія "Київгаз" разом з облгазами планує провести акцію протесту під Кабміном 6 серпня.

Про це заявив голова правління "Київгазу" Сергій Слепкань, повідомляють "Українські новини".

Серед вимог - забезпечити нормальне функціонування систем газопостачання, віддати Національній комісії регулювання електроенергетики України всі повноваження щодо встановлення тарифів раз і назавжди. І вимога до НКРЕ й Кабміну - негайно встановити економічно обґрунтовані тарифи на транспортування газу.

"Це буде попереджувальна акція. Вона не буде супроводжуватися відключенням від газу споживачів. Але не впевнений, що вона буде одноденною: адже Кабмін посидить день в окопах і нічого не зробить або піде на часткові поступки. Відтак узгодження тарифів знову затягнеться на півроку, і навіть підвищений тариф перестане відповідати ринку і його знову доведеться переглядати", - сказав Слепкань.

За його словами, тариф на транспортування газу по місту Києву повинен становити не 28,8 гривень/тис. куб. м, а 65 гривень.

"За рахунок цього тарифу ми зможемо нормально планувати свою діяльність. Ми подали свої розрахунки в НКРЕ. І я розумію, що всі популісти відразу почнуть розповідати, що від підвищення тарифу постраждає населення", - говорить голова правління "Київгазу".

Проте, як розповів Слепкань, 70-75% населення Києва проживає в багатоквартирних будинках, які в середньому за газ платять від 9 до 12 гривень/місяць, після підвищення тарифу на транспортування ця плата збільшиться максимум до 15-18 гривень.

Кошти, отримані від підвищення тарифів, підуть на ремонт газопроводів.

"Загалом компанія експлуатує 4,5 тис. км газопроводів, 520 км із яких перебувають в експлуатації понад 40 років. Вони, звичайно, у технічно справному стані й не становлять небезпеки, але потребують перекладання з заміною сталевих на поліетиленові. Паралельно з цими роботами ми плануємо реконструювати 44 катодні станції й побудувати 26 нових, реконструювати 6 існуючих головних газорегуляторних пунктів і більшу частину з 224 газорегуляторних пунктів", - розповів Слепкань.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ