Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/488d7841763f0/
Українська правда
Київ

Від київських маршрутчиків вимагатимуть кондиціонери і on-line зв'язок з мерією? Оновлена

29.07.2008  09:41


Фото kiyany.obozrevatel.com
Київська влада визначатиме перевізників на міських маршрутах за допомогою конкурсу.

Про це заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, наразі профільними управліннями КМДА підготовлено умови організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування у м. Києві.

"Умови конкурсу, можливо, будуть досить жорсткі для перевізників, які не достатньо дбають про комфорт пасажирів. Але це, безумовно, перелік тих вимог, які є звичайними для громадського транспорту європейського міста", - сказав Басс.

Основними вимогами, за словами заступника мера, є такі: транспортні засоби на міських маршрутах мають мати не менше 19 місць для сидіння та двох дверей для виходу, що відчиняються автоматично. Крім того, екологічні норми двигунів мають бути не нижчими за "Євро-1", а самі транспортні засоби можуть мати вік не більше п'яти років.

Перевізники зобов'язані також інтегруватися в системи автоматизованого диспетчерського управління пасажирським автомобільним транспортом і безготівкового розрахунку за допомогою електронних платіжних засобів. Також передбачено забезпечити на маршрутах рух транспорту, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Транспортні засоби необхідно оснастити відповідними логотипами підприємств, а водіїв забезпечити форменим одягом. В центральній частині міста перевезення будуть здійснюватися автобусами великої та надвеликої місткості з екологічними нормами двигунів не нижчими за "Євро-2".

Крім того, за словами Басса, досвід водіїв має відповідати відкритій категорії "Д", а сам водій мусить бути застрахованим.

До проведення конкурсу на автобусному маршруті ГУ транспорту визначить місця для зупинок з урахуванням пасажиропропускної спроможності зупинки в залежності від кількості транспортних засобів, що одночасно можуть здійснювати посадку/висадку пасажирів на зупинці.

У разі, якщо пропускна спроможність існуючої зупинки не відповідає правилам розміщення та обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту, необхідно провести роботи по розширенню зупинки або будівництву та облаштування нової.

"Перевага у конкурсі віддаватиметься в першу чергу тим перевізникам, транспортні засоби яких оснащені кондиціонерами, камерами відеоспостереження і новітніми навігаційними системами спостереження та зв'язку. Також привілеєм є робота транспорту на альтернативному паливі або оснащення засобами для зменшення токсичних викидів. Враховуватиметься і рівень запропонованих тарифів", - розповів Басс.

За його словами, в разі наявності у перевізника системи автоматизованого диспетчерського управління пасажирським автомобільним транспортом, Головне управління транспорту КМДА має право під'єднатися до неї в режимі ON-LINE з метою здійснення контролю за графіком руху транспортних засобів перевізника на маршруті.

"Найближчим часом ми подамо ці умови конкурсу на розгляд Київради. Такий жорсткий відбір перевізників на міських маршрутах дасть можливість довести якість пасажирських перевезень у Києві до європейського рівня та витіснити тих перевізників, транспортні засоби яких зараз псують обличчя столиці України", - зазначив Басс.

P.S. У понеділок ввечері "Інтерфакс-Україна" розповсюдив повідомлення про те, що на прохання прес-служби КМДА новина про відбір автоперевізників за конкурсом анульована.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.