На ремонт транспортних розв'язок Києву пожертвували більше мільйона євро


Європейський банк реконструкції та розвитку  надає Києву грант сумою 1 млн. 317 тис. євро на розробку системи управління транспортом та стратегії паркування.

Також розглядається можливість фінансування Європейським банком реконструкції та розвитку будівництва транспортних розв'язок біля Поштової  площі та біля станції метро "Дніпро".

Про це заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"Транспортна розв'язка на Поштовій площі - доволі дорогий проект, однак вона розвантажить міську набережну. Також ми розглядаємо будівництво розв'язки біля станції метро "Дніпро", де наразі постійні затори. Вже ведеться проектування, а по розв'язці на Поштовій площі воно майже завершене, і думаю наступного року ми почнемо будівництво", - сказав Басс.

Він розповів, що цієї осені керівництво міста планує підписати дві великих кредитних угоди з ЄБРР.

"Гранти, що отримало місто, надані ЄБРР безкоштовно, аби ми могли підготуватися до безпосередньої роботи з кредитними умовами. Я хочу окремо подякувати керівництву Франції, Канади та Фінляндії, за надані нам гранти на такі важливі проекти, як система керування парковками, будівництво тунелю під річкою Дніпро, створення системи розумних світлофорів та будівництво розв'язок", - сказав Басс.

Заступник мера зізнався, що ні для кого не секрет, що в місті є велика необхідність в будівництві паркінгів, що мости, які поєднують два береги ріки Дніпро, перевантажені і всі ці проблеми необхідно вирішувати.

Старший банкір Європейського банку реконструкції та розвитку Оксана Сельська наголосила, що вважає співпрацю ЄБРР з Києвом дуже успішною.

"Ми фактично на фінальній стадії наших переговорів стосовно надання банком двох кредитів комунальним підприємствам "Київавтодор" та "Київдорсервіс" для поліпшення організації руху на столичних автошляхах, а також розширення, реконструкції дорожніх розв'язок, встановлення світлофорів, розробки стратегії паркування", - сказала Сельська.

За її словами, сума грантів наданих КП "Київдорсервіс" складе 1 млн. євро для розробки системи активного управління транспортом та близько 120 тис. євро для розробки стратегії паркування.

КП "Київавтодор" отримає декілька грантів на суму 207 тис. євро на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва тунелю під Дніпром.

"Робота просувається доволі успішно, банк задоволений своєю співпрацею з Києвом. Кредит КП "Київдорсервіс" зараз перебуває на стадії остаточного затвердження кредитним комітетом банку. Після затвердження радою директорів банку ми зможемо підписувати угоду - орієнтовно в жовтні чи листопаді. Оформлення кредиту КП "Київавтодор" вимагає більше часу.  Підписати угоду ми плануємо або в кінці 2008 або на початку наступного року", - підкреслила Сельська.

Денис Басс додав, що в разі підписання угоди з ЄБРР цієї осені, місто отримає можливість завершити створення системи розумних світлофорів на рік раніше запланованого терміну.

За словами першого заступника голови КМДА, столична влада веде консультації з ЄБРР з питання  будівництва сміттєспалювального заводу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ