"Деміївська" буде готова до Дня Незалежності?


Станція метро Деміївська буде готова до Дня Незалежності. Вже першого серпня частину поверхні готуються віддати дорожникам.

Під землею ж під пильним контролем триває оздоблення нової зупинки метрополітену - платформу вже вкрили світлим мармуром. Вестибюль та платформу прикрашають мармуром, гранітом, гіпсокартоном та залізобетоном.

Щоправда, пасажирів сюди влітку так і не запустять - комплекс зможе запрацювати лише у тріо теремківських станцій - Деміїївська, Голосіївська та Васильківська, повідомляє ТРК "Київ".

Так звана маркшейдерська служба контролює кожен крок метробудівців. Вихід до бібліотеки Вернадського вони вже майже здали, другий - наразі розмічають.

П'ятеро працівників протягом дня слідкують за дотриманням геометричних параметрів проекту. Усього на станції працює 300 робітників. Основні заміри нині ведуть на монтажі ескалаторів. Кожну деталь під час встановлення чотирьох підйомників звіряють з кресленнями проекту.

Завершується і облаштування тунелів для потягів. Один між Либідською та Деміївською - ще проходить щит і скоро тут чекають метробудівського свята збійки - з'єднання тунелю зі станцією. У лівому перегоні від Либідської та в обох до Голосіївської вже почали укладати рейки.

Попри ж готовність першої станції продовження Куренівсько-Червоноармійської лінії - проїхатися тут буде неможливо - потягам ніде буде розвернутися. Тож пасажирам доведеться чекати кінця року.

Нині архітектурні роботи вже виконані на 60%.

Як повідомлялося раніше, 4 червня була завершена прокладка тунелю до станції метро "Голосіївська".

Як відомо, цього року на Куренівсько-Червоноарсьмійській лінії метрополітену планують відкрити три нові станції: "Деміївську", "Голосіївську" і "Васильківську". Вартість їх будівництва складає 1 млрд. 659 млн. грн..  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ