Тайваньці битимуться за "Олімпійський" до кінця?



Компанія Archasia Design Group Limited (Тайвань) вимагає в Окружному адміністративному суді Києва зобов`язати Міністерство у справах сім`ї, молоді і спорту поновити з нею переговори про реконструкцію НСК "Олімпійський" і забезпечити її право на здійснення цієї реконструкції.

Про це журналістам розповів менеджер компанії Олексій Чен, повідомляє Київ.proUA. з посиланням на "Українські новини".

"Ми подали до суду безпосередньо на Міністерство сім`ї, молоді і спорту, щоб відстояти наші права", - сказав Чен.

За словами адвоката компанії Віктора Пророка, позов був поданий до суду 15 липня. Він підкреслив, що позов спрямований на захист і реалізацію прав компанії, а також включає вимогу визнати протиправними дії і заяви Мінсім'ї про неможливість реконструкції "Олімпійського" Archasia Design.

Також, за словами Пророка, підставою для подачі позову послужила відсутність юридичної визначеності й офіційної позиції Мінсім'ї.

18 липня компанія подала в Міністерство повний пакет документів, що містить статут компанії, фінансові документи, копії ліцензій і свідоцтв про право компанії здійснювати реалізацію подібних проектів.

"Компанія планує відстояти цей проект до кінця", - підкреслив Пророк.

У свою чергу, Чен повідомив, що компанія не припиняла роботи над проектом реконструкції і в цілому на сьогодні витратила близько 1 млн. доларів на проектування.

При цьому компанія передала в УЄФА доопрацьований проект реконструкції стадіону з метою продемонструвати і довести спроможність свого проекту.

На думку Чена, компанія здатна завершити реконструкцію стадіону в 2010 році.

Крім того, він упевнений, що проведення повторного конкурсу на проект реконструкції "Олімпійського" займе багато часу і додасть більше ризиків, тоді як не факт, що якась інша компанія виконає реконструкцію краще, ніж Archasia Design.

Крім того, присутній на прес-конференції головний архітектор компанії "Укрбудконтракт" (Київ), яка є генпідрядчиком Archasia Design, Віталій Павленко продемонстрував ліцензію компанії на здійснення проектування і будівництва об`єктів 2 і 3 класу відповідальності.

Павленко пояснив, що до об`єктів 1 класу відповідальності належить будівництво промислових будівель, критих спортивних споруд і унікальних споруд.

Проте, за його словами, "Олімпійський" не належить до критих спортивних арен і унікальних споруд, а також за відсутності відповідних пояснень Міністерства регіонального будівництва і відповідно не належить до 1 класу об`єктів.

Таким чином, Павленко переконаний, що "Укрбудконтракт" має право здійснювати реконструкцію стадіону.

У зв`язку з цим, Пророк підкреслив, що подача позову компанією не спрямована на ускладнення реконструкції і затягування процесу.

 Проте він не виключив можливість того, що компанія продовжуватиме оскаржувати в судах, зокрема зарубіжних, збитки, яких вона зазнала, пов`язані з підготовкою до реконструкції.

Як повідомлялось, у квітні Мінсім'ї вибрало Archasia Design для розробки реконструкції НСК "Олімпійський".

Пізніше Генеральна прокуратура опротестувала рішення конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції реконструкції НСК "Олімпійський".

Кабмін схвалив припинення переговорів Мінсім'ї з Archasia Design і проведенням повторного голосування для визначення переможця конкурсу з реконструкції НСК "Олімпійський".

Компанія Archasia Design Group Limited (Тайвань) вважає необґрунтованим і незаконним проведення повторного голосування для визначення переможця конкурсу з реконструкції НСК "Олімпійський".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ