Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/487ef5e91a655/
Українська правда
Київ

Довгий оголосив війну ларькам

17.07.2008  10:34

Київрада має наміри заборонити райдержадміністраціям видавати дозволи на розташування на території столиці малих архітектурних форм.

Про це повідомив на брифінгу у четвер секретар Київради Олесь Довгий.

За його словами, проти цього рішення виступали більшість депутатів районних рад, однак попри це воно буде ухвалене на засіданні в четвер.

"Сьогодні ми поставимо крапку у питанні хаотичної забудови міста Києва малими  архітектурними формами, так званими ларьками. Ми забираємо право у районних адміністрацій видавати будь-які дозволи на МАФи, а також накладаємо мораторій на їх встановлення до того моменту, поки не відпрацюється єдина європейська форма їх вигляду, єдина схема розташування, а також єдиний перелік продуктів, які можуть там продаватися", - сказав Довгий.

Він додав, що в країнах Європи не існує подібної хаотичної забудови і у МАФах продаються лише квіти, молочна продукція і преса.

Окрім того, за словами Довгого, таким чином влада матиме можливість боротися і з ігровими автоматами, більшість яких розташована саме у приміщення МАФів.

Він також повідомив, що на засіданні в четвер не розглядатиметься жодного спірного земельного питання, або питання власності.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.