Кличку знову хочуть підсунути "кота в мішку"?


Блок Кличка досі не отримав матеріали запропонованих рішень щодо питань, винесених на порядок денний сесії 17 липня.

Про це заявляють депутати фракції Блоку Кличка.

"Практика видачі документів за кілька хвилини до початку сесії повертається. Ми сподіваємось до голосування встигнути хоча б прочитати запропоновані зміни до кошторису столиці. І все це - на фоні обіцянок секретаря міськради Олеся Довгого під час першої сесії працювати з депутатами прозоро та надавати можливість депутатському отримувати проекти рішень для ознайомлення заздалегідь", говориться в повідомленні прес-служби Блоку.

"Нас не влаштовує позиція видачі "кота в мішку" перед прийняттям сесією рішень з принципових питань - адже йдеться про зміни, важливі для всіх киян. Задекларована секретарем міськради прозорість прийняття рішень так і залишилася красивою обіцянкою", - говорить Віталій Кличко.

За словами лідера Блоку, головне на цій сесії - це зміни до бюджету, програми розвитку Києва на 2008 рік. Крім того, на сесії передбачено затвердження схеми розвитку електромереж, розгляд Програми захисту населення від техногенних аварій, програма будівництва спортмайданчиків.

"Перед тим, як голосувати, ми повинні хоча б вивчити ці документи», - заявляють у Блоці і додають, що не підтримуватимуть два проекти землевідводу, що винесені на порядок денний.

Окреме важливе питання сесії - звіт робочої групи щодо ситуації навколо хлібопекарської галузі. У фракції прогнозують, що більшість намагатиметься поставити на голосування питання про підвищення цін на хліб.

"На наше переконання, перед тим, як піднімати вартість соціальних сортів хліба, треба розробити методику захисту незахищених верств населення. А мерія цього на сьогодні цього не представила. Саме голосування по ціні на хліб і стане "випробуванням" для мера та його команди: чи зможе він взяти на себе відповідальність за дотримання власних передвиборчих обіцянок", - заявляють в Блоці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ