Проблеми з хлібом - плата за передвиборчі видовища?



Фото focus.in.ua
Напружена ситуація з хлібом в столиці  - це спроба перекласти на плечі киян і пекарів частину витрат на передвиборчу кампанію діючої влади. Ситуація може призвести  до занепаду хлібопекарської галузі та росту соціального напруження у Києві.

У цьому переконані у фракції Блоку Віталія Кличка.

"Під час передвиборчої кампанії задля популістських обіцянок,  "видовищ" та "хліба" команда мера виснажила резерви стратегічно важливих для столиці підприємств. За обіцянки одного з кандидатів сьогодні платить кожен киянин", - говориться у повідомленні прес-служби Блоку.

"Передвиборча кампанія потребувала значних коштів - а щедрі соціальні зобов'язання лягли на міський бюджет без реального фінансування. Це витиснуло всі соки з соціально важливих підприємств і поставило їх на поріг зупинки роботи. Тепер команда мера буде "латати дірки" та відшкодовувати збитки за рахунок киян і пекарів" , - переконаний Віталій Кличко.

У Блоці Кличка впевнені, що нестача хліба у Києві, відсутність запасів муки та борги підприємств є результатом недалекоглядної політики владної команди, наслідком планомірного виснаження ресурсів підприємства.

На думку Віталія Кличка, життя соціально важливих підприємств не має бути заручником переборних кампаній. В іншому випадку такі кризові явища, як ситуація з хлібом у столиці виникатимуть кожного разу після виборів.

"Потрібно розробити чіткий механізм захисту соціально-значимих підприємств від тиску владних кандидатів та унеможливити спекуляцію навколо них. Діяти потрібно вже зараз, бо інакше під час наступних виборів нестабільність у цій  галузі відновиться", - наголошує лідер Блоку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ