Борошно є. Треба тільки попросити?



Міністр аграрної політики Юрій Мельник заявляє про необгрунтованість повідомлень про недостатність борошна в Києві.

Про це він сказав у вівторок на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

За його даними, сьогодні на ринку дві структури - Аграрний фонд і Держкомрезерв - займаються інтервенцією зерна в регіони, і кожен регіон може звернутися в ці структури і одержати необхідну кількість борошна для утримання цін на хліб у розумному діапазоні.

У той же час міністр зазначив, що хоча Київ також може звертатися в ці структури, проте досі цього не відбулося.

Мельник повідомив, що він з цього питання звертався до керівництва Київської міськдержадміністрації.

"Тому говорити про підвищення ціни, а з іншого боку - не скористатися пропозицією державного агента, це, мабуть, неправильно і не зовсім економічно. Маючи з постачань нуль з Аграрного фонду для пекарів і говорити про те, що сьогодні є брак борошна, на мою думку, це непрофесійно і необґрунтовано", - заявив міністр.

Як повідомлялося, 14 липня голова правління ВАТ "Хліб Києва" Ігор Мазурика заявив, що з 15 липня столичні хлібозаводи, що входять до складу "Хліба Києва", змушені припинити відвантаження хліба підприємствам і приватним підприємцям, які займаються реалізацією хліба поза столицею.

Таких заходів, за його словами, необхідно вжити у зв`язку з тим, що запасів борошна на підприємствах, що входять до складу ВАТ "Хліб Києва", залишається на тиждень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ