Черновецький умив руки: хай кияни вирішують проблему з хлібом



Фото з сайту КМДА
Питання про те, кому будуть спрямовані дотації у зв'язку зі збільшенням ціни на хліб повинні визначити самі кияни.

Про це в середу заявив мер Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА. 

"Бездіяльність Кабінету Міністрів України щодо регулювання ціноутворення у хлібопекарській галузі не може не викликати тривоги як у хлібовиробників, так і у пересічних громадян. Зростання собівартості хліба через підвищення цін на всі компоненти, з яких він виготовляється, енергоносії і розкручену інфляцію поставило хлібозаводи на межу банкрутства", - наголосив Черновецький. 

За його словами, будь-яке підвищення ціни на хліб не повинне ударити по кишенях малозабезпечених киян.

Мер також заявив, що, не дивлячись на створення робочої групи, яка розглядає проблему щодо хліба, до якої увійшли представники КМДА та депутати Київради, вважає за необхідне залучити до обговорення цього питання і самих киян. 

"Ні міська влада, ні керівники хлібопекарської галузі не мають морального права що-небудь робити, не враховуючи думки киян. Ми створили спільну групу з представників Київдержадміністрації і депутатів Київради для пошуку рішень щодо хлібу. Але ми не можемо та й не повинні діяти методами Кабміну та ухвалювати рішення кулуарно, без урахування думки простих людей", - сказав голова КМДА.

Мер додав, що у четвер в Колонному залі Київської держадміністрації будуть проведені громадські слухання і винесено проблему на обговорення з мешканцями столиці. 

"Хай вони скажуть, хто повинен отримувати дотацію з київського бюджету - хлібовиробники чи найменш соціально захищені кияни", - заявив Черновецький.

Як відомо, у кінці червня хлібовиробники заявили, що назрівають гострі проблеми з хлібом. Головна причина цього, за словами ВАТ "Київхліб" та ВАТ "Київмлин", у рості цін на сировину, з якої виготовляють хліб.

2 липня хлібопекарні влаштували мітинг під Кабміном з вимогою прийняти закон "Про хліб".

4 липня КМДА створила робочу групу з вивчення проблеми хліба.

Юлія Тимошенко  переконана, що мер міста Черновецький навмисно під час виборчої кампанії у Києві знизив ціну на хліб, а тепер коли вибори закінчилися намагається здерти з киян три шкури.

За інформацією ЗМІ, "Київмлин" і "Київхліб " вважаються підконтрольними Василю Хмельницькому, якого називають  одним із спонсорів ГАКу, що входить до більшості мера Черновецького у Київраді.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ