У Тимошенко попросили мовчати про проблеми з Євро-2012


Кабінет Міністрів схвалив договір, укладений між Київміськадміністрацією, ДУСі й компанією "Юджин" про надання "Юджину" земельної ділянки на території Національного комплексу "Експоцентр України" як компенсації за демонтаж ТРЦ "Троїцкий" у Києві.

Про це на брифінгу розповів віце-прем'єр Іван Васюника, повідомляють "Українські новини"

За його словами, Кабмін вважає схваленням угоди прийняття розпорядження про відкликання всіх судових позовів до компанії "Юджин" щодо знесення будинку.

Васюник зазначив, що сьогодні в Кабмін надійшов офіційний запит КМДА із проханням схвалити угоду, на що Кабмін направив їй письмове підтвердження.

"Просимо вважати прийняття розпорядження Кабінету Міністрів про відкликання судових позовів формальним узгодженням угоди", - процитував Васюник текст відповіді Кабміну на лист Київміськадміністрації.

Крім того, Васюник підкреслив неприпустимість публічного з'ясування відносин між чиновниками щодо питання підготовки України до ЧЄ-2012.

Серед таких неприпустимих заяв він назвав заяви мера Леоніда Черновецького про затягування Кабміном узгодження договору, а також заяви керівника Нацагентства з підготовки до Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Євгена Червоненка про намір судового розгляду із президентом Федерації футболу Григорієм Суркісом і невдоволенні рішеннями Кабміну.

Як повідомлялося раніше, 8 липня Черновецький розкритикував Кабмін за затягування узгодження договору між Києвом, Держуправлінням справами й компанією "Юджин".

2 липня "Київметробуд" відновив демонтаж ""Троїцького" після припинення 31 березня через відсутність проектної документації на знесення (демонтаж почато 20 березня).

"Юджин" погодився на демонтаж "Троїцького" з 27 червня, після того як КМДА, ДУСі домовилися з компанією про передачу їй земельної ділянки на території "Експоцентру України" як компенсації.

Знесення торгово-розважального центру перед НСК "Олімпійський" - одна з вимог УЄФА для проведення фіналу чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

25 червня Тимошенко заборонила чиновникам публічне з'ясування відносин з питань підготовки до Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.



powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ