Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4874a1d8b1fe6/
Українська правда
Київ

Ющенко зобов’язав Тимошенко вирішити проблему "Троїцького"

09.07.2008  14:32

Президент Віктор Ющенко зобов'язав уряд сьогодні ж парафувати угоду про демонтаж ТРЦ "Троїцький", що будувався біля НСК "Олімпійський".

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

"Я закликаю сьогодні невідкладно забезпечити парафування угоди з інвесторами щодо проекту по демонтажу Троїцького комплексу", - сказав президент.

Він висловив переконання, що це питання є принциповим для проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а в тому числі й для забезпечення гарантій, які він як глава держави дав президентові УЄФА Мішелю Платіні.

[L]

"... Від уряду вимагається маленька формальна позиція, що ті судові переслідування, які велися по цьому інвестору декілька попередніх років урядом відкликаються, і уряд тримає слово", - сказав Ющенко.

Він зауважив, що стомився щоденно організовувати діалог між мерією і урядом з цього питання, зобов'язав уряд сьогодні забезпечити парафування даної угоди і зняти з порядку денного цю проблему.

"Вона дає лише неправильні, неадекватні сигнали по відношенню до тієї великої роботи, яка робиться в Україні по підготовці до Євро-2012", - сказав президент, додавши, що "ця ложка дьогтю лише псує загальне враження від великої роботи".

Ющенко також зазначив, що неухвалення змін до держбюджету, що стосуються Євро-2012, ставлять під загрозу проведення чемпіонату.

"Я не хочу говорити про зрив (термінів підготовки), але це серйозна загроза", - сказав президент.

Як повідомлялося, 8 липня, мер Леонід Черновецький заявив, що демонтаж ТРЦ "Троїцький", який будувався біля НСК "Олімпійський", призупинено через відсутність підпису прем`єр-міністра Юлії Тимошенко під договором з інвестором.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.