Долю столичного хліба вирішать у п’ятницю


Київська міська державна адміністрація розраховує визначити строк та рівень підвищення цін на соціальні сорти хліба на засіданні робочої групи 11 липня.

Про це розповів начальник Головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський, повідомляють "Українські Новини".

"У п'ятницю (11 липня) буде чергове засідання, і я думаю, там буде прийнято остаточне рішення й щодо рівня цін, і щодо механізму впровадження, і за часом впровадження", - сказав Яструбинський.

Він зазначив, що на засіданні 8 липня робоча група не змогла прийняти остаточне рішення через необхідність уточнити собівартість виробництва хліба, сум дотацій малозабезпеченим городянам і механізм їх виплати.

Однак група вирішила, що Київміськадміністрація спочатку повинна ввести дотації малозабезпеченим, а потім компанія "Хліб Києва" зможе підвищити ціни.

При цьому група розглядає 2 варіанти підвищення цін: одноразове й у 2 етапи.

Крім того, Яструбинський припустив, що ціни на хліб "Український" і "Пшеничний" будуть установлені трохи нижче 3,16 гривні/буханець і 2,68 гривні/буханець, які "Хліб Києва" запланував раніше.

"Ціни, які пропонував "Київхліб" будуть трохи знижені, але це буде невелике зниження, може, 5, 10, 20 копійок, але це не стосується батона", - сказав Яструбинський.

Він підкреслив, що навіть після підвищення ціни на хліб залишаться на межі його собівартості.

Також Яструбинський вказав на критичність ситуації хлібопекарської галузі в Києві в цілому, додавши, що компанія "Київмлин" через борги не може одержати кредити для поточної закупівлі зерна й для формування обов'язкового 3-місячного резерву.

При цьому запас зерна в місті є тільки на 10 днів.

Як повідомлялось, "Хліб Києва" допускає скорочення виробництва хліба у разі непідвищення цін на соціальні сорти хліба.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ