За проїзд у метро кінця літа здиратимуть 1,20 грн.?



Фото venividi.ru
У Києві наприкінці літа ціни на деякі житлово-комунальні послуги можуть зрости удвічі, а проїзд у метро - до 1 грн. 20 коп.

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ, представник фракції ГАКу і голова правління ЗАТ "Київенергохолдінг" Юрій Бондар, пише "Газета по-київськи".

Як він наголошує, служби, що надають ці послуги, є на межі банкрутства. У зв'язку з цим Бондар вбачає два виходи: або підвищувати тарифи, або отримувати постійні дотації із держбюджету.

Одночасно з цим, прес-секретар Бондаря Оксана Дмитровська пояснила, що тарифи, залежні від міської влади, є значно заниженими.

"Наприклад, вода і водовідвід, за які сьогодні сплачують 1,48 грн., повинні коштувати 2,82 грн. за кубічний метр. А проїзд у метро - як мінімум 1,20 грн.", - зазначила Дмитровська.

Вона також підсумувала, що собівартість тарифів за тепло на 60% вища за ті розцінки, що існують сьогодні.

Як відомо, секретаріат президента занепокоєний невмотивованими тарифами на житлово-комунальні послуги, які встановлені в окремих регіонах.

Про це заявив 7 липня під час селекторної наради з головами обласних держадміністрацій заступник глави секретаріату Роман Безсмертний, повідомляє УНІАН.

Він наголосив, що розрахунок цих тарифів часто здійснюється закрито, без діалогу з громадою, що провокує конфлікти з місцевою владою. При цьому заступник глави секретаріату зазначив, що підвищення тарифів має такий негативний наслідок як накопичення заборгованостей за оплату комунальних послуг.

Значна сума цих заборгованостей свідчить про колосальні проблеми у ЖКГ, переконаний Безсмертний.

Заступник глави секретаріату закликав регіони встановлювати обґрунтовані тарифи і прозоро здійснювати цю політику

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ