Київ хоче активізувати продаж землі під забудову



Головне управління земельних ресурсів КМДА вважає за необхідне активізувати продаж землі в столиці.

Про це заявив виконуючий обов'язки начальника Головного управління земресурсів Юрій Кулаковський на засіданні земельної комісії Київської міської ради, повідомляють "Українські новини".

Він розповів, що Київрадою у міському бюджеті на 2008 рік заплановано 1,928 млрд. гривень доходів від продажу землі.

За його словами, станом на 1 липня в міськбуджет від продажу землі надійшло 665 млн. гривень.

"Але на сьогоднішні розмір невиконання бюджету за цією статтею доходів (від продажу землі) становить 285 млн. гривень" - сказав Кулаковський.

Він пояснив недовиконання плану тим, що робота Київради не здійснювалася протягом кількох місяців через проведення позачергових виборів у Києві.

У зв'язку із цим управління пропонує земельній комісії Київради затвердити перелік земельних ділянок під забудову, призначених для продажу на аукціонах або для продажу на аукціонах права їхньої оренди.

За словами заступника начальника Головуправління земельних ресурсів Андрія Тарнопольського, перелік є попереднім і може уточнюватися.

Проект цього переліку передбачає продаж на аукціонах 11 земельних ділянок у Голосіївському районі, 7 ділянок - у Дарницькому районі, 6 - у Деснянському районі, 2 - у Дніпровському районі, 17- в Оболонському районі, 1-1- у Печерському районі, 3 - у Подільському районі й 12 - у Святошинському районі.

Тарнопольський зазначив також, що труднощами при організації земельних аукціонів є те, що немає процедури ліцензування торговельних бірж, які повинні ними займатися.

Однак він упевнений, що управління повинне розробляти земельну й проектну документацію для продажу землі на аукціонах.

Як відомо, у січні Київрада прийняла міськбюджет-2008 з доходами 20,327 млрд. гривень і видатками 20,726 млрд. гривень, у числі доходів очікуються надходження від продажу землі й нематеріальних активів на рівні 1,633 млрд. гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ