Столицю таки чекає дефіцит хліба?



Відкрите акціонерне товариство "Хліб Києва" наполягає на невідкладному підвищенні цін на хліб у столиці.

Про це йдеться у повідомленні компанії, переданому агентству УНІАН.

У хлібозаводі заявляють, що не гарантують "випічку хліба звичної якості і в кількості, що задовольняє потреби киян", якщо протягом найближчого тижня не будуть задоволені справедливі і "повністю економічно обґрунтовані вимоги хлібовиробників Києва".

Серед таких вимог: встановлення цін на "соціальні" сорти, що дозволяють забезпечити рентабельність виробництва на рівні 15%, і покриття збитків галузі за перше півріччя.

За словами авторів заяви, у підприємств, що входять до ВАТ "Хліб Києва", на сьогодні повністю відсутні кошти на закупівлю зерна й інших компонентів виробництва хліба, на оплату електроенергії - для роботи печей, на придбання пального - для розвезення хліба до торгових точок.  

"Будь-які мінімальні резерви зерна на елеваторах Києва відсутні. При цьому 20-25% хліба, що виробляється в столиці, спритні підприємці вивозять в інші регіони країни, де він значно дорожчий", заявляють хлібовиробники.

При цьому "Хліб Києва" вкотре нагадує, що майже два роки - з серпня 2006 року - ціни на "соціальні" сорти хліба в Києві залишалися незмінними на тлі високої інфляції, через яку вартість компонентів виробництва хліба зросла в 1,5 - 3 рази.

Як відомо, 3 липня керівництво ВАТ "Хліб Києва" заявило, що з 7 липня вимушене в односторонньому порядку підняти роздрібно-відпускні ціни на свою продукцію.

За інформацією ЗМІ, ВАТ "Київмлин" і ВАТ"Київхліб " вважаються підконтрольними Василю Хмельницькому, якого називають  одним із спонсорів ГАКу, що входить до більшості мера Черновецького у Київраді.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ