Черновецький візьметься вирішувати створену соратниками проблему?



Фото з сайту КМДА
Столична влада зацікавлена у тому, щоб вирішити проблему хлібовиробників, які опинилися у важкому становищі у зв'язку з подорожчанням компонентів для виробництва хліба.

Про це заявив мер Леонід Черновецький, відвідавши хлібозавод №2, повідомляє прес-служба КМДА. 

"Київська влада не допустить закриття столичних хлібозаводів через те, що собівартість хліба росте разом з енергоносіями, цінами на пшеницю та інфляцією. Вимоги пекарів до Кабміну про перегляд механізму ціноутворення абсолютно справедливі. І уряду необхідно терміново вжити заходів для того, щоб хлібопекарська галузь не стала заручником його економічних прорахунків. Тут немає ніякої політики, а є елементарна безвідповідальність", - заявив Черновецький. 

"Несправедливо, що через низькі зарплати з хлібокомбінатів ідуть кваліфіковані фахівці, а підприємства опиняються на межі припинення виробництва, бо не можуть розрахуватися за борошно та енергоносії", - підкреслив міський голова. 

Мер Києва зазначив, що столична влада, не чекаючи розгляду питання Кабміном, вже створила робочу групу, до якої увійшли представники Київської держадміністрації та депутати Київради. Її головним завданням буде пошук рішень, направлених не лише на те, щоб хлібна галузь змогла вийти з кризи, але і на захист малозабезпечених киян. 

"У разі перегляду цін на хліб, для нас головне - щоб не постраждали малозабезпечені кияни. Для цього Київська держадміністрація розробить механізми адресної матеріальної допомоги для забезпечення максимального соціального захисту киян", - вкотре заявив Черновецький.

Разом з тим, прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що Кабмін не допустить росту цін на хліб.

Вона також сказала, що мер Черновецький свідомо знизив ціну на хліб під час виборчої кампанії, а тепер хоче здерти з киян у три шкури.

"Мер Києва знає, що йому це просто так з рук не зійде", - підкреслила прем'єр.

За інформацією ЗМІ, ВАТ "Київмлин" і ВАТ"Київхліб " вважаються підконтрольними Василю Хмельницькому, якого називають  одним із спонсорів ГАКу, що входить до більшості мера Черновецького у Київраді.

В лютому Черновецький заявляв, що ціни на хліб залишаться такими самими, оскільки, за словами мера, "ми своєчасно поповнюємо регіональний запас зерна, наладили тісну співпрацю з "Київмлином" та "Київхлібом", які отримують дотації".

Хлібовиробники неодноразово заявляли про можливий ріст ціни на хліб. Однак лише по закінченні виборів хлібозаводи стали "збитковими", і виробники почали вимагати підвищення ціни на хліб.  

Раніше неодноразово Черновецький та його заступники критикували прем'єра Тимошенко та закликали вирішити проблеми з хлібом, газом та перевезеннями.

Черновецький куштує "соціальний" хліб на хібозаводі?

 
 
Для Черновецького головне, щоб не постраждали малозабезпечені кияни?
Фото з сайту КМДА
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ