У Києві з'явилися рекетири-здирники


До управлінь київської міліції почали надходити заяви від громадян про групу бандитів, які, називаючи себе "місцевими рекетирами", відбирали гроші у приїжджих громадян.

Працівники столичного управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали азербайджанця, який на вулиці Волинській скоїв подібний грабунок, а також українця, який працював у цій групі водієм, повідомляє прес-служба ВЗГ ГУМВС.

Зловмисники чатували на майбутні жертви біля якогось зі столичних оптово-роздрібних центрів торгівлі (у народі їх називають просто - "база"). Вибирали водіїв невеличких вантажних автомобілів некиївських регіонів які тільки-но приїхали і ще не придбали товар.

Два чоловіка кавказької зовнішності заскакували до салону і, під виглядом "місцевого рекету", вимагали гроші: "Ми - братва, ти повинен заплатити, якщо хочеш тут щось купити".

При цьому додавали, що, якщо у водія грошей менше, ніж 5000 гривень, то вони підуть, а якщо більше - то повинен віддати половину.

Оскільки правоохоронці в минулому примусили рекетирів провести певний час за гратами, а славнозвісні 90-ті роки давно минули, потерпілі не вірили нападникам щодо необхідності платити. Але два кавказці загрозливої зовнішності діяли не тільки нахабно, а й спритно.

Швидко оглядали салон, забирали барсетку, іноді, якщо вдавалося залякати жертву, навіть при ній перераховували гроші (чи справді більше за 5000 грн.), у будь-якому випадку забирали геть усе й зникали на автомобілі "Хюндай Соната" чорного кольору, який з водієм чекав їх неподалік.

Слідчим відділом Солом'янського райуправління столичної міліції затриманим висунуто обвинувачення за статтею 186 КК України "Грабіж".

Наразі встановлено, що кожен з затриманих в минулому був судимий за скоєння пограбувань. Слідство тільки почалося.

Оперативники УБОЗу припускають, що зловмисники діяли так на протягом останніх півтора року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ