У Черновецького взялися латати "прориви системи"



Фото 1plus1
У КМДА пройшло чергове засідання міського штабу з підготовки житлово-комунального господарства столиці до зимового періоду 2008-2009 рр.

Про це розповів перший заступник мера Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА. 

За словами Голубченка, роботи з підготовки до найближчого осінньо-зимового періоду уже стартували. Розпочалась реконструкція великої теплової мережі на вул. Якіра, ремонтують будинки та підвальні приміщення, здійснюється заміна та модернізація ліфтового господарства.  

"У кожному районі утворені штаби, які працюють відповідно до програми. Щороку на початку опалювального сезону ми наштовхувались на одні і ті ж проблеми - прориви системи. Тепер ми, мабуть, вперше спробували проаналізувати ті прориви, які траплялися раніше, і відповідно до цього запланувати заміну усіх небезпечних ділянок цих мереж", - зазначив заступник мера.  

За його словами, завдяки відповідним виваженим крокам, нинішня підготовка до зими матиме значно ефективніші результати. Крім того, у 2008 році на підготовку житлово-комунального господарства виділено майже в 6 разів більше коштів, ніж минулого року - понад 500 млн. грн.  

Як повідомив Голубченко, основні напрямки підготовки до зими - це ремонт інженерних мереж: теплових, холодного і гарячого водопостачання, каналізації, газопостачання, прибудинкових та внутрішньобудинкових мереж. 

Передбачено ремонт дахів, фасадів, утеплення стін, асфальтування, заміну ліфтів тощо. Зокрема, на заміну ліфтів наразі виділено біля 140 млн. грн. Загалом до холодів підготують не лише житлові будинки, а й лікувально-профілактичні заклади, заклади освіти і культури.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ