Черновецький знайшов, чим зайнятися: вивчатиме проблему хліба



Фото jusspress.com
У четвер було створено робочу групу з вивчення питання подорожчання хліба та проблем хлібопекарської галузі.

До її складу ввійшли представники Київської міської державної адміністрації, депутати Київради, а також керівники хлібопекарських підприємств, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу КМДА.

З метою збереження хлібопекарських підприємств, на засідання робочої групи було прийнято рішення про необхідність перегляду цін на хліб у столиці. Остаточне рішення мають прийняти спільно представники КМДА, депутати Київради та керівники підприємств, що входять до цієї робочої групи.

Рівень рентабельності має задовольняти і киян, і виробників. Робочій групі мають бути надані матеріали, на підставі яких підприємства просять компенсувати збитки, і визначити обґрунтованість цих сум, а також чітко визначити суму та механізми компенсації.

З метою захисту від зростання ціни на хліб соціально вразливих категорій киян було вирішено розробити механізми адресної допомоги цим категоріям з київського бюджету.

Як зазначив перший заступник мера Анатолій Голубченко, у зв'язку з подорожчанням усіх компонентів для виробництва хліба, енергоносіїв, ростом інфляції, галузь не може працювати у тих межах, які визначені постановою Кабміну кілька років тому.

"Ми не можемо вирішити проблему хлібопекарської галузі у масштабах усієї країни, проте вирішення проблеми в масштабах Києва дозволить узяти на озброєння наш досвід, як іншим органам самоврядування, так і уряду", - наголосив Голубченко.

Як повідомлялося, 1 липня керівництво відкритого акціонерного товариства "Хліб Києва" (у складі якого ВАТ "Київ хліб" і ВАТ "Київ млин") заявило, що з 7 липня вимушене в односторонньому порядку підняти роздрібно-відпускні ціни на свою продукцію.

Згідно з повідомленням, з 7 липня ціна батона "Нива" становитиме 2,30 грн. (замість теперішньої 1,40 грн.), хліба "Український" - 3,16 грн. (сьогодні 1,64 грн.), хліба "Пшеничний" - 2,68 грн. (сьогодні - 1,60 грн.).

Мер столиці Леонід Черновецький заявив, що влада Києва має намір домовлятися з хлібозаводами, і пообіцяв врегулювати питання з цінами на соціальні сорти хліба "на користь киян".

За інформацією ЗМІ, "Київмлин" і "Київхліб " вважаються підконтрольними Василю Хмельницькому, якого називають  одним із спонсорів ГАКу, що входить до більшості мера Черновецького у Київраді.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ