"Київенерго" планує попрацювати для Євро-2012



Підготовка до Євро-2012 ставить енергокомплексу Києва великі завдання. Особливо враховуючи те, що темпи введення в дію нових потужностей в електричних мережах не відповідають потребам столиці.

У зв'язку з цим акціонерна компанія "Київенерго" планує провести комплексні роботи з оновлення енергосистеми столиці у рамках підготовки до Євро-2012.

Передбачаються будівництво та реконструкція понад 20 об'єктів ліній електропередачі та підстанцій у Києві, повідомляє прес-служба "Київенерго".

Зокрема передбачено будівництво електричних підстанцій 110/10 кВ "Європейська", "Олімпійська", "Університетська", "Оленівська", "Славутич", "Корчеватська", "Бортничі", підстанцій 110/35/10 кВ "Постволинська" та "Лук'янівська", реконструкція підстанції "Московська", будівництво кабельних та повітряних ліній 110 кВ.

Загальна вартість робіт перевищує 2,7 млрд. грн., у тому числі за рахунок коштів державного бюджету - 347,4 млн. грн., місцевого бюджету - 264,2 млн. грн. та АК "Київенерго" - 2136,3 млн. грн.

Для реалізації такого проекту, як повідомляють у "Київенерго", передбачається залучення довгострокових кредитних ресурсів міжнародних фінансових установ, а їх повернення здійснюватиметься за рахунок поступового включення вартості проектів до тарифу на електроенергію впродовж тривалого періоду.

У такому разі розвиток енергокомплексу столиці практично не вплине на тарифи з передачі електроенергії, переконані в "Київенерго".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ