Соратники Черновецького замутили хлібну проблему Тимошенко



Фото www.gazeta.lviv.ua
У середу працівники хлібокомбінатів вийшли на мітинг до Кабінету Міністрів із вимогою відпустити ціни на хліб.

Головною причиною цієї вимоги пекарі назвали значне подорожчання компонентів, з яких виготовляються хлібобулочні вироби - борошно, дріжджі, масложирову продукцію. Крім того, зросли ціни на газ, електроенергію і паливо, повідомляє УНІАН.

Хліб, за словами учасників мітингу, - єдиний продукт, на який не підвищувалися ціни протягом двох років, не зважаючи на зростання інфляції і цін

Сьогоднішня ситуація, яка склалася у галузі, не дає можливості платити працівникам належну заробітну плату, призводить до відтоку кадрів і підприємства працюють собі на збиток.

За словами хлібовиробників, нинішній уряд до цих пір ніяк не відреагував на кризову ситуацію у хлібопекарській галузі і не розробив єдиних механізмів ціноутворення для підприємств, хоча вже не вперше вони приходять під будівлю Кабміну.

Як відомо, регулювання ціноутворення визначається Постановою Кабміну, яка визначає граничні норми рентабельності на масові сорти хліба.

Пекарі вручили звернення до прем`єра та Кабміну, у якому йдеться про те, що рівень рентабельності, який дозволяє існувати галузі нормально та виплачувати людям належну заробітну плату, оновлювати фонди, повинен становити не менше 15%.

Як повідомлялося раніше, у столиці назріває хлібна криза: підприємства "Київхліб" та "Київмлин" опинилися на межі зупинки. Виробники вимагають підвищення ціни на хліб, оскільки заводи стали збитковими.  

За інформацією ЗМІ, "Київмлин" і "Київхліб " вважаються підконтрольними Василю Хмельницькому, якого називають  одним із спонсорів ГАКу, що входить до більшості мера Черновецького у Київраді.

Раніше неодноразово Черновецький та його заступники критикували прем'єра Тимошенко та закликали вирішити проблеми з хлібом, газом та перевезеннями.

В лютому Черновецький заявляв, що ціни на хліб залишаться такими самими, "оскільки ми своєчасно поповнюємо регіональний запас зерна, наладили тісну співпрацю з "Київмлином" та "Київхлібом", які отримують дотації".

Крім того, у КМДА подумують над тим, щоб ввести соціальні картки на хліб для малозабезпечених.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ