Угруповання здирників обібрало до 200 осіб


Працівники Головуправління боротьби з організованою злочинністю  МВС викрили у столиці угруповання зловмисників, які майже 2 роки займалися здирництвом та шахрайством, використовуючи людський страх перед замовним убивством.

Зловмисники телефонували жертві на мобільний або домашній телефон і приголомшували звісткою, що її вирішили позбавити життя, повідомляє прес-служба ЦГЗ ГУБОЗ МВС.

Потім пропонували придбати диск з відеозаписом розмови замовника вбивства та кілера. Сума викупу складала від 10 до 100 тисяч доларів США.

За матеріалами ГУБОЗ, слідче управління ГУМВС в Києві порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

За словами заступника начальника ГУБОЗ МВС Володимира Міщенкова, від дій шахраїв могло постраждати до 200 осіб. Серед них, представники органів влади, правоохоронці, бізнесмени і навіть журналісти.

Своїх жертв зловмисники вишукували, в тому числі, за базами даних "Вибори-2006" та "Вибори-2007". Утім, ошукані не зверталися по допомогу до правоохоронців і здирники уникали покарання. 

Останній раз зловмисники вимагали 300 тисяч гривень. Постраждалий заплатив 60 тисяч доларів і виявив факт шахрайства. Після цього він написав відповідну заяву про злочин до ГУБОЗ МВС.

Було проведено спецоперацію, зокрема, зловмисникам дали зрозуміти, що жертва готова заплатити ще 70 тисяч доларів за надання більш детальної інформації. Під час передачі коштів оперативники ГУБОЗ затримали одного із учасників ОЗУ громадянина П.

 
Один зі здирників. Фото прес-служби ЦГЗ ГУБОЗ МВС
У нього вилучено речові докази злочину, а саме пластикові телефонні картки та три мобільні телефони, в тому числі, за яким він розмовляв з постраждалим.

Разом з П. затримано і його дружину. Наразі тривають заходи щодо арешту інших учасників угруповання, а також викриття їхніх корупційних зв'язків.

Як зазначив заступник начальника ГУБОЗ МВС Володимир Міщенков, серед учасників ОЗУ імовірно є колишні або діючи працівники правоохоронних органів, оскільки шахраї досконало володіли і використовували оперативно-розшукові і контррозвідувальні методи.

Якщо ви стали жертвою аналогічного злочину, ГУБОЗ просить телефонувати за номерами: 461-16-01 або 461-18-34.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ