Черновецький звинуватив БЮТ у забудові Жовтневої лікарні


Будівництво на території Олександрівської (Жовтневої) лікарні незаконне, і є підозра, що чинився тиск на суддю, який ухвалив рішення, що дозволяє забудову території.

Про це у вівторок заявив мер Києва Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА. 

"Будівництво на території Олександрівської лікарні незаконне з точки зору ідеології розвитку Києва як зеленої столиці. І, на мій погляд, рішення Київгоспсуду, що винесене на користь будівництва, ухвалене під тиском на судові органи з боку тих, хто стоїть за забудовником і лобіює його інтереси", - заявив Черновецький. 

Мер підкреслив, що інтереси киян повинні бути на першому місці, і він має намір підтримати вимоги мешканців столиці щодо припинення цього будівництва. 

"Я маю підозри, що саме БЮТ і саме один із перших керівників цієї політичної сили лобіюють такі протизаконні рішення суду. Це ганьба, що ухвалюються рішення на користь можновладців, які обмежують права киян", - сказав Черновецький.

Він також додав, що ніяких законних підстав у суді для того, щоб це будівництво продовжувалося, не було і немає.

"Подібні рішення ні до чого доброго не приведуть", - відзначив Черновецький. 

Мер підкреслив, що столична влада має намір оскаржувати рішення суду, яке дозволяє забудову паркової зони на території, яка належить лікарні.

Як відомо, раніше на території Жовтневої лікарні компанія "Житлобуд" незаконно розпочала будівництво та вже встигла вирубати велику кількість дерев.

Однак у зв'язку з протестами та інформацією, що кілька століть тому на цій території було поховано людей, що загинули від небезпечних інфекцій, будівництво було заборонено.

Згодом корпус лікарні, який знаходиться поряд із територією, де заборонили будівництво компанії "Житлобуд", через аварійну ситуації був звільнений.

25 червня Госпсуд міста Києва розглядав справу Жовтневої лікарні проти Київміськради.

Позивачі вимагали визнати неправомірність видачі дозволу на оренду ділянки та будівництво на ній житлового будинку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ