У Черновецького переконають киян сісти на велосипеди


Стрімке збільшення кількості автомобілів на київських дорогах змушує киян все активніше пересідати на велосипеди, а столичну владу, відповідно, взятися до облаштування велодоріжок.

Про це сказав під час брифінгу перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"За нашими підрахунками, кількість автотранспорту на київських автошляхах скоро сягне 1,5 млн. одиниць. У зв'язку з цим, кияни з кожним днем все більше і більше відчувають дискомфорт пересування столичними дорогами на автомобілі і готові поміняти чотириколісний транспорт на велосипед. У цих умовах завдання влади створити необхідну інфраструктуру для функціонування вело транспорту",  - зазначив Басс.

За його словами, нині готується розпорядження КМДА, при підготовці якого будуть враховані побажання столичних велосипедистів і, зокрема, Асоціації велосипедистів Києва.

"Вже завтра документ буде завізований Київським міським головою", - зазначив перший заступник голови КМДА.

"У першу чергу ми плануємо облаштувати велодоріжками найпопулярніші  веломаршрути. Також під час реконструкції доріг, вулиць та парків обов'язково передбачатиметься створення велодоріжок. А вже зараз, в рамках виконання робіт з нанесення розмітки на міських автошляхах, виділятимуться окремі смуги для веловодіїв", - зауважив Басс.

Він додав, що столична влада підтримала пропозицію Асоціації велосипедистів Києва щодо запуску нових потягів столичного Фунікулеру в рамках його майбутньої реконструкції. Згідно з цією пропозицією, нові вагони Фунікулеру передбачатимуть відведення місць для велосипедистів.

"Маємо наразі проблему з паркуванням велосипедного транспорту. Проте найближчим часом Головне управління з питань торгівлі та побуту КМДА проведе відповідну роботу з керівництвом  торговельної мережі міста на предмет облаштування паркувальних місць біля магазинів та супермаркетів", - сказав Басс.

Утім, за його словами, основна проблема сьогодні - це культура  автоводіїв, які часто не помічають своїх колег-велосипедистів на дорозі, паркують автомобілі на проїжджій частині, створюючи тим самим передумови для ДТП.

Басс пообіцяв, що в першу чергу велодоріжки з'являться на вул. Здолбунівській, пр. Бажана, Харьківському шосе, вул. Волгоградській, пр. 40-річчя Жовтня, Столичному шосе (в бік Конча Заспи), Проспекті Перемоги, Наддніпрянському шосе, вул. Антоновича (Горького), Броварському проспекті.

У майбутньому в Києві прокладуть 16 веломаршрутів.

"Впевнений, що спільними зусиллями ми переконаємо киян у перевагах пересування на велосипеді", - підкреслив Денис Басс.

Нагадаємо, що сьогодні в столиці налічується 15 тис. велосипедистів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ