У Черновецького поїдуть до Москви вчитися планувати



Відповідно до доручення мера Леоніда Черновецького щодо розробки  нового Генплану Києва та проекту планування приміської зони до 2020 року, столична мерія відрядить до Москви делегацію, аби вивчити позитивний досвід сусідів у розробці Генплану.

Про це розповів перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"Наразі ми готуємо розпорядження про розробку Генлану, згідно з яким буде проведено ряд важливих заходів для створення сучасного плану розвитку Києва з урахуванням інвестиційного потенціалу, кількості мешканців, автомобільного транспорту та збереженням історичного осередку", - зазначив Басс.

За його словами, міська влада звернеться до міжнародних організацій-експертів, проведе міжнародні конференції, ретельно вивчить іноземний досвід подібного планування.

Обов'язково при розробці Генплану Києва буде враховано можливість перепрофілювання промислових зон, благоустрій нових паркових територій, будівництво транспортних розв'язок, мостів, тунелів.

Крім того, планується проведення громадських слухань щодо розробки Генерального плану столиці, створення інтернет-сторінки, на якій кияни зможуть залишати свої пропозиції та побажання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ