Жовтнева лікарня проти Київради: битва у суді



Територія Жовтневої лікарні, де було розпочато будівництво. Фото blogs.pravda.com.ua
У середу Госпсуд міста Києва розглядав справу Жовтневої лікарні проти Київміськради.

Позивачі вимагали визнати неправомірність видачі дозволу на оренду ділянки та будівництво на ній житлового будинку. Київрада повністю визнала позов, повідомляє сайт "Збережи старий Київ!"

За словами авторки повідомлення, суддя мав тільки зафіксувати згоду обох сторін щодо незаконності будівництва на території Жовтневої лікарні. Третіми сторонами у справі виступили Інститут фізіології ім. О. О. Богомольця, який підтримав позов, та ТОВ "ЖитлоБуд", яке відмовилося визнавати позов лікарні.

"Попри згоду двох сторін, суддя прийняла безпрецедентне рішення про визнання видачі дозволу на оренду та будівництво законними!!! Рішення винесла суддя Господарського суду Ольга Ярмак", говориться в повідомленні.

Представники Жовтневої лікарні, Інституту фізіології, мешканці довколишніх будинків, активісти громадянської ініціативи "Збережи старий Київ" висловили глибоке обурення рішенням судді Ярмак.

Адвокат Жовтневої лікарні Марина Соловйова стверджує, що дії судді складно пояснити та обґрунтувати з точки зору чинного законодавства.

Активісти закликають прокуратуру втрутитися та перевірити рішення судді на наявність ознак корупції.

"Ми переконані: якби суддя керувалася законодавством та правовими принципами, винесене рішення було б протилежним. Проте виявляється, завдання суду не у тому, щоб встановлювати справедливість, а у захисті прав однієї з третіх сторін, котра за дивним збігом обставин володіє найбільшими фінансовими ресурсами", говориться в повідомленні.

За словами активістів, протягом трьох днів суддя має надати сторонам рішення. Протягом десяти днів Жовтнева лікарня планує подати на апеляцію до суду вищої інстанції.

"Захисники лікарні не зупиняться, допоки не буде прийнято справедливого та законного рішення. Сподіваємось, на шляху відновлення справедливості Жовтневій лікарні більше не трапляться судді на кшталт Ярмак", обурюються активісти громадянської ініціативи "Збережи старий Київ".

Разом з тим вони вимагають офіційного коментарю від судді та реакції прокуратури.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ