Катеринчук подав у суд на київський тевиборчком



Фото tabloid.pravda.com.ua
Блок Миколи Катеринчука звернувся до Окружного адміністративного суду з позовною заявою про визнання протиправними і скасування рішення Київського тервиборчкому від 17 червня 2008 року №39/1, а також про зобов‘язання прийняти рішення та виконати дії.

Про це у середу повідомила прес-служба лідера Блоку Миколи Катеринчука.

"Ми вважаємо рішення КМТВК протиправним і таким, що прийняте з порушенням положень Конституції та чинного законодавства України", - зазначив Катеринчук.

"Оскаржуване рішення, яке фактично суперечить вимогам законів України стосовно визнання обраними та реєстрацію інших депутатів Київради, замість, тих, повноваження яких достроково припинені, порушує не лише права та законні інтереси Блоку Катеринчука, але й права місцевого самоврядування, які закріплені Конституцією у вигляді права територіальної громади міста Києва самостійно вирішувати питання місцевого значення", - додав депутат.

Крім того, за його словами, рішення у формі постанови КМТВК створює умови та підґрунтя для виникнення обставин, коли представницький орган місцевого самоврядування не зможе приймати рішення у межах своєї виключної компетенції або легітимність таких рішень буде оспорюватись.

"На наше переконання оскаржуване рішення підлягає скасуванню з покладенням обов‘язку прийняти нове рішення у повній відповідності з вимогами законодавства, а саме: зобов‘язати КМТВК в порядку заміщення депутатів прийняти рішення про визнання обраними та зареєструвати депутатів Київради наступних за черговістю кандидатів у депутати, яких включено до виборчого списку Блоку Миколи Катеринчука", - додав Катеринчук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ