У Черновецького на парковці заробили три мільйони, але хочуть більше


Внаслідок впровадження нової оплати паркування значно збільшилися надходження до міського бюджету.

Про це розповів перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

"Внаслідок впровадження нової форми оплати паркування надходження від паркувальної діяльності значно збільшилися і з початку року склали близько 6,5 млн. грн. Тільки за п'ять місяців цього року КП "Київтранспарксервіс" переказало 3 млн. грн. до місцевого бюджету та понад мільйон грн. до держбюджету", - зазначив Басс.

За його словами, зараз "Київтранспарксервіс" володіє денними парковками майже усіх районів, окрім Дніпровського, і веде активну діяльність, щоб отримати також нічні паркувальні місця.

"Через те, що не всі паркувальні майданчики передані у підпорядкування КП "Київтранспарксервіс", особливо нічні майданчики, які передав лише Печерський район, місто втрачає значні кошти. Зокрема, тільки місцевий бюджет втрачає понад 6 млн. грн. щомісячно. Тому наразі ми активно працюємо в цьому напрямку і робимо усе можливе, щоб якомога швидше вирішити і це питання", - зазначив Басс.

За його словами, до кінця цього року планується облаштувати сотнею паркоматів комунальні паркувальні майданчики, які розміщені в центральній частині міста.

"Також облаштуємо майданчики камерами відеоспостереження в рамках системи АСУТ. Це дасть можливість постійно моніторити кількість машин, які заїжджають на майданчики, та виключити корупційну діяльність", - повідомив Басс.

Безготівкова форма оплати паркування дала можливість збільшити дохід від одного паркувального місця у 10 разів.

Окрім того, за словами Басса,  активно діє система "Мобільне паркування", яка з травня поширена на всі три територіальні зони паркування.

Нині в цій системі зареєстровано майже 5 тис. користувачів, з них близько тисяча - активні користувачі.

За 15 днів червня мобільними телефонами для сплати за паркування водії скористалися вдвічі більше, ніж за увесь травень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ