Кличко розповів, що треба охороняти від Черновецького


Фракція Блоку Віталія Кличка у Київраді ініціюватиме заборону забудови історичної частини міста. З таким рішенням фракція виступить на найближчому засіданні Київради.

Проект, підготовлений фахівцями Блоку, передбачає заборону забудови до прийняття відповідного рішення Київради щодо меж планувальних зон території міста.

Це передбачено Генпланом Києва, на дотриманні якого наполягають у Кличка, повідомляє прес-служба Блоку.

Блок Кличка наголошує на необхідності привести діючі норми охорони історичної спадщини у відповідність з міжнародними нормами і вимогами ЮНЕСКО. Для збереження архітектурного образу міста Блок пропонує не лише призупинити забудову, але й заборонити свавільну та необґрунтовану реконструкцію житлових і громадських будівель, як це передбачає проект Стратегії розвитку Києва.

Для збереження унікального обличчя історичної частини міста Блок Кличка пропонує організувати жорсткий контроль за дотриманням нормативно-правових засад памяткоохоронної справи та вдосконалити управлінські процеси такого контролю.

А також заборонити забудову історичної частини Києва до визначення меж планувальних зон території міста і припинити практику "клаптикових правок" Генплану Києва і "точкової забудови" всупереч Генплану.

"На сьогодні хаотична забудова історичного серця міста загрожує всесвітньовідомим пам'яткам історії, культури та археології. Сумнівні новобудови, що зводяться без урахування думок експертів, можуть стати причиною руйнування історичних будинків та архітектурних пам'яток світового значення", - говорить Віталій Кличко.

Крім того, за його словами, це не сприятиме поліпшенню іміджу України в світі.

На даний момент на території Києва нараховується більше 20 історичних ареалів. Історичний центр Києва, що займає величезний пагорб між Дніпром і Либіддю і Поділ, може розглядатись як цінне історичне ландшафтно-містобудівне утворення.

Окремі давні містобудівні комплекси знаходяться і за межами історичного центру міста. До них належать Політехнічний інститут, Кирилівський монастир, Миколаївське артилерійське училище та інші. Всі вони потребують захисту від містобудівного хаосу.

"Для нас дуже важливо зберегти неповторний образ і дух Києва для теперішнього та прийдешніх поколінь киян", - наголошує Кличко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ