Черновецький хоче монополізувати грошові потоки та посилити адмінресурс


Модель скорочення кількості райадміністрацій у столиці, запропонована мером Черновецьким, є неприпустимою.

Про це заявила фракція Блоку Кличка, повідомляє прес-служба Блоку.

На переконання Кличка, ідея ліквідувати майже весь інститут райрад у Києві одразу ж після довгострокових виборів приховує під собою намагання Черновецького силоміць взяти під свою "опіку" все місто.

"Не знайшовши спільної мови з керівниками районних адміністрацій, Черновецький намагається через укрупнення райадміністрацій повністю монополізувати грошові потоки та посилити власний адмінресурсу" - переконаний лідер Блоку.

"Різка і непродумана ліквідація районних органів місцевого самоврядування у Києві може на тривалий час паралізувати роботу комунальних та соціальних служб міста", - наголошує Кличко.

За його словами, структура управління Києвом та надання соціальної підтримки та послуг різним верствам населення, насамперед, людям похилого віку, буде зруйнована. Те саме стосується й обліку громадян.

Мер також замахнувся на те, щоб підмінити волевиявлення киян власними адміністративними важелями. Ліквідовуючи більшу частину райдержадміністрацій, мер спотворює результати виборів, за якими до місцевих рад на найближчі 4 роки прийшло нове керівництво та депутати районних рад.

У новій моделі Черновецький не упустить нагоди розставити "кишенькових" чиновників по всьому Києву, і мати потужний вплив для контролю за волевиявленнями на наступних місцевих та національних виборах, переконані у Блоці.

На думку Кличка, "будь-яка зміна чи удосконалення системи органів місцевого самоврядування в Києві має бути прив'язана до дати чергових виборів - щоб кияни могли обирати своїх представників вже за новою моделлю, а не жити по декілька років без органів самоврядування через забаганки мера".
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ