Голосування депутатів Катеринчука матиме для них негативні наслідки?


Голова тервиборчкому не уповноважена робити правові висновки щодо можливості та повноважень на участь в сесії депутатів, повноваження яких достроково припинені за рішенням вищого керівного органу виборчого блоку.

Про це йдеться у заяві політради Блоку Катеринчука, повідомляє прес-служба Блоку.

"Це виключна справа Київради в частині допуску таких депутатів до реєстрації та участі у голосуванні у пленарному засіданні, а також врахування таких ухвальних голосів при голосуванні з будь-якого питання порядку денного пленарного засідання сесії Київради шостого скликання", говориться в повідомленні.

Разом з тим у Блоці Катеринчука наголошують, що вимогами чинного законодавства, яке регулює питання депутатських повноважень, в тому числі їх дострокове припинення,  жодним чином не передбачено повторного звернення до ТВК, окрім того, що було здійснено 13 червня Радою Блоку на підставі рішення Другої Міжпартійної конференції.

У цьому зверненні Рада Блоку  Катеринчука просила КМТВК відповідно до положень чинного законодавства  у триденний термін з дня одержання цього рішення, прийняти відповідне рішення про визнання обраними та зареєструвати наступних за черговістю кандидатів у депутати Київради у виборчому списку Блоку  Катеринчука замість тих депутатів, повноваження яких достроково припинені вищим керівним органом виборчого блоку.

На жаль, наголошують у Блоці, в порушення чинного законодавства, такого рішення КМТВК не прийняла.

Політрада Блоку Катеринчука вкотре заявляє, що будь-яка участь та голосування колишніх депутатів Блоку у сесії Київради матиме серйозні негативні правові наслідки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ