До Києва з’їдуться, щоб оголити шпаги



Команди 40 країн Європи прибудуть до Києва, щоб взяти участь у Чемпіонаті Європи з фехтування 2008 року.

Про це розповів заступник мера Віталій Журавський, повідомляє прес-служба КМДА.

"З 4 по 10 липня в Палаці спорту відбудеться ЧЄ з фехтування. Понад 40 країн-учасниць, близько 500 членів офіційних делегацій прибудуть до Києва. Загалом ми очікуємо понад 2 тис. гостей міста", - сказав  Журавський. 

Він розповів, що рішення про проведення Чемпіонату саме в столиці України було прийнято на конгресі в Ізмірі (Туреччина). За право проводити Чемпіонат Київ боровся з Італією та Болгарією, що давно претендували на його проведення, однак після детального обговорення, учасники конгресу більшістю голосів віддали право на проведення турніру Києву.

"Київ уперше прийматиме найкращих фехтувальників, які зможуть випробувати свою майстерність перед Олімпійськими Іграми в Пекіні. На чемпіонаті розіграють 12 комплектів нагород у трьох видах зброї (шпага, шабля, рапіра) серед чоловіків та жінок у командному та індивідуальному заліках", - підкреслив Журавський.

Чемпіонат Європи з фехтування проводиться щорічно під егідою Міжнародної Федерації фехтування (FIE) та Європейської конфедерації фехтування (ECF).

 Дані змагання належать до найвищої категорії (А), результати яких визначають світовий рейтинг спортсменів та команд, а також участь у Олімпійських іграх.  

"Фехтування - це престижний, клубний вид спорту з столітніми традиціями. Ідея та символіка фехтування стала основою концепції елітарності, розкоші та благородства. Сьогодні фехтування асоціюється з високим соціальним статусом та традиціями благополуччя", - зауважив заступник  мера.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ